Bebeklerde Hangi Masaj Yağları Kullanılmalıdır? (8 Etkili Bebek Yağı)

Bebeğinizin uyku düzensizliği, aşırı ağlama, kolik ve gaz sancıları gibi şikayetleri var ise genellikle tercih edilen en etkili yöntem masajdır. Peki bebeğinize masaj uygularken hangi masaj yağlarını kullanacaksınız biliyor musunuz?

BEBEKLERDE HANGİ MASAJ YAĞLARI KULLANILMALIDIR ?

Uyku düzensizliği, aşırı ağlama, kolik ve gaz sancıları için en çok tercih edilen yöntem masajdır ve bu yöntem bebeğin sinir sistemi gelişimini de destekler. Peki bu çok hassas bebekler için her masaj yağı uygun mudur? Seçilecek masaj yağları da bir o kadar önemlidir. Hem doğal hem de antialerjik seçimler yapılmalıdır, yağların yoğunluğu ve içeriği bebeği rahatsız etmeyecek şekilde ayarlanmalıdır. Nergis, Hint, papatya, hardal, çay ağacı, susam ve Hindistan cevizi, zeytin, badem yağlarının bebeklerde kullanımı önerilmektedir. Ay çiçek yağının ise bebeklerde masaj için kullanımını birçok kaynak tavsiye etmemektedir. Bebeklerde kullanılması önerilen yağların özellikleriyle birlikte açıklamaları...

Çağ Ağacı Yağının Özellikleri ve Faydası

Çağ ağacı yağının en önemli faydalarından birisi enfeksiyon giderici özelliği olmasıdır. Bu nedenle kulak enfeksiyonları, bronşit, hırıltılı göğüs ve astım gibi durumlarda önerilir. Uyumadan önce bebeğinizin göğsüne biraz sürebilir veya  yastığına birkaç damla damlatabilirsiniz.

Badem Yağının Özellikleri ve Faydaları

A, B 12 ve B 6 vitaminleri bakımından çok zengin olan badem yağı, bir çok Hint ailesinde geleneksel olarak bebek masajların da en çok kullanılan yağdır. Nemlendirici özelliği ön planda olan bu yağ, cilt kuruluğunu önlemektedir.

Hint Yağının Özellikleri ve Faydaları

Yoğun E vitamini içeren özelliği ile pişik kremlerinin ana maddelerinden olan bu yağ, aynı zamanda direnç arttırıcı, ağrı kesici ve kabızlık giderici özellikleri vardır. Hint ağacı bitkisinin tohumlarından elde edilen yağ, bebek masajı için tercih edilebilir.

Papatya Yağının Özellikleri ve Faydaları

Papatya yağının en etkili özelliği merkezi sinir sistemini iyileştirici etkisi olmasıdır. Bebeklerin merkezi sinir sistemi ilk bir içerisinde önemli gelişme kat eder. Antiseptik özelliği ile cilt sorunlarının giderilmesinde kullanılır. Papatya bitkisi stresi giderir ve uykuyu getirir bu nedenle bebeklerin banyosuna bir kaç damla papatya yağı damlatılması ve bu yağ ile masaj yapılması önerilmektedir.

Nergis Yağının Özellikleri ve Faydaları

Beyaz rengi ile huzur veren Nergis bitkisinin yağı, yüksek ateş, kabızlık, epilepsiye iyi gelme özelliği ve ağrı kesici etkileri ile bebek masajların da kullanılan yağlar içerisindedir. 

Susam Yağının Özellikleri ve Faydaları

Susam yağının hücre büyümesin de etkili bir rolü vardır, hücre yenileyicidir ve hasarlanmış dokuların iyileşmesinde etkilidir. Bu amaçla bebeklerde de tercih sebeplerinden biridir. Fakat susam ve susam yağı aynı zamanda alerjik besinler arasında gösterilmektedir. Bu nedenle çok gerekmedikçe 1 yaşın altındaki bebeklerde tercih edilmemelidir.

Hindistan Cevizi Yağının Özellikleri ve Faydaları

Hindistan cevizi yağını bebeğiniz için alacaksanız özellikle rafine edilmemiş saf hindistancevizi yağını tercih etmelisiniz. Bu yağ, bebeklerdeki akne, kızarıklık ve türlü cilt problemleri için en çok önerilen yağdır. Ayrıca tırnakları güçlendirici özelliği vardır ve bu nedenle kullanılması önerilir. 

Hardal Yağının Özellikleri ve Faydaları

Hardal bitkisinin beyaz, siyah ve kırmızı olan tohumlarından elde edilir. Tarih boyunca çok fazla kullanılmıştır ve 2000 yıla kadar yakın bir üretimi vardır. Güçlü ve yakıcı bir özelliği vardır bu nedenle cilt üzerinde fazla tutulmaz. Bebeklerde özellikle kış aylarında göğüs bölgesi üzerine uygulanmasında öksürük, balgam ve bronşite iyi gelmesi nedeni ile tavsiye edilir.