Google'ın Yeni Projesiyle Artık Kıblenizi Bulabilirsiniz!
Qible Finder ile artık Kıble'nizi şaşırmaya son. Bu mübarek ayda bizce Google sevap edinmeyi kavramış olsa gerek. Müslüman kullanıcıları için geliştirdiği Qible Finder ile kullanıcıların konumu ile Kabe'nin yönünü tarif ediyor ve arasındaki mesafeyi hesaplıyor...

      Google'ın yeni servisi Qibla Finder Müslüman kullanıcılarını da teknolojinin nimetlerinden faydalandırmak. Bu uygulamanın amacı bulunduğunuz konumdan kolayca kıbleyi bulmanızı sağlamak. Mobil cihazlarda ve bilgisayarda Qibla Finder, GPS konum verilerinizi kullanarak Kabe'nin hangi tarafınızda kaldığını ve Kabe ile aranızdaki mesafeyi söylüyor. Gün içerisinde farklı yerlerde bulunup Kıble'yi bulmakta zorlananlar için Google'ın bu yepyeni servisi Müslümanlara ilaç gibi geldi.

     Uygulama mobil cihazlarınızda daha iyi performans gösteriyor.

     Qible Finder'ı kullanmak için Kıbleyi Bul demeniz yeterli olacaktır. Daha sonra Qible Finder kendisi otomatik olarak konumunuzu kullanacak ve Kabe'nin yönünü bularak size Kıble'yi gösterecektir.

     İnsanların özellikle Ramazan ayında bu şekilde hayatın yükünü azaltacak ve ibadet etmeyi kolaylaştıracak çözümlere ihtiyaç duyuyor ve Google tamamen bu ihtiyacı karşılamak amaçlı böyle bir proje geliştirdiğini açıklamış.

     Ne kadar yararlı bir uygulama olsa da, teknolojik aksaklıklarla Kıble'yi yanlış gösterme problemleriyle karşı karşıya gelebilecek Müslüman kullanıcılar ile Google arasında yakında hak savaşı başlayabilir demedi demeyin şimdiden. 

Qıble Finder’a ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları