Parodik İçerik Ekleme Rehberi
İçeriklerinizin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamak için bu rehberi okumayı göz ardı etmeyin...
Merhabalar,
Aslında bu konuyu ilk başta açmamız gerekiyordu fakat yazarlarımız fazla olmadığı için aslında gerekte duymamıştık açıkcası. Fakat şimdi durum değişti. Parodik.com ailesi olarak giderek gelişmeye ve büyümeye başladık, yazarlarımız ve yazılarımız artmaya başladı. Bu rehberi oluşturmakta ki amacımız elbetteki tamamen profesyonel yazar ekibi istediğimizden değil. Zaten Parodik.com'un böyle bir vizyonu yok elbetteki. Parodik'in asıl vizyonu birçok internet kullanıcısına kendine özgü yazılarını paylaşma ve tüm dünyaya duyurma fırsatı sağlamak. Rehberi oluşturmamızda ki amacımız yazarlarımızın, yazılarının daha çok kullanıcıya ulaşmasını sağlamak.Tabi bunun içinde yazıların okunabilir, özgün ve seo uyumlu olması gerekiyor. Peki "bunlardan kastınız nedir?" diye soracak olursanız sizlere kısaca açıklayalım...
Özgün İçerik Nedir?
Aslında biraz öncede bu konudan bahsetmiştik. Parodik'in vizyonu internet kullanıcılarına kendine özgü yazılarını paylaşma fırsatı sağlamak. Yani Özgün İçerik demek, başka internet kullanıcıları tarafından daha önce yazılmamış, daha önce hiçbir sitede yayınlanmamış cümleler kurmak demektir. Peki yazdığımız yazı özgün olmazsa ne olur? diye sorarsanız. Bunun cevabı gayet basittir. Eğer yazdığınız içerik, daha önce herhangi bir kullanıcı tarafından başka bir sitede yayınlanmış ise sizde bu içeriği aynısını yazarsanız google sizin yazdığınız yazıları hiç önemsemiyecektir. Yani google yazdığınız yazıyı önemsemezse arama motorlarında çıkmayacaksınız demektir. Sonuç olarak yazdığınız içerik, siteye eklenmekten ibaret olarak kalacak ve hiçbir kullanıcı sizin yazınıza ulaşamayacaktır.
Makalenin Özgün Olması İçin Ne Yapmalıyız?
- Yazdığınız makalenin özgün olabilmesi için öncelikle vurgulamak isteriz ki; makalenin içerisinde kendinizin yapmış olduğu resim ve ya resimler yer almalıdır. (Kendi çektiğiniz resimleri yüklemek büyük ölçüde öne çıkacaktır fakat böyle bir şansınız yoksa indirdiğiniz resimlere herhangi bir efekt veya yazı ekledikten sonra yüklemeniz uygun olacaktır.)
- Eklediğiniz resimde başka sitenin adresi yazmamalıdır.
- Yazdığınız içerik en az 200-300 kelime arasında olması gerekmektedir.
- İçeriğinizde noktalama işaretlerine önem göstermelisiniz.
- Akıcılığa önem vermeli ve aynı kelimelerin defalarca tekrarlanmamasına da önem göstermelisiniz.
- Paragraflara büyük ölçüde önem vermelisiniz. (Makaleniz hikaye gibi olmalıdır.)
- Kelime uzunluğunun ziyaretçiyi sıkmayacak şekilde olması gerekmektedir.
Makalenizin özgün olduğunu ve diğer hiçbir sitede yayınlanmadığını öğrenmek için http://smallseotools.com/plagiarism-checker/ adresini kullanabilirsiniz.
Copy and paste your text below bölümüne makalenizi yapıştırıp. Altta bulunan Enter Security Code bölümünü resimdeki karakterlerle doldurup Check Plagiarism butonuna basarak %100 de %100 Unique yani özgün olup olmadığına bakabilirsiniz.
Seo Uyumlu İçerik Nedir?
Seo'nun anlamı; “Search Engine Optimization” yani “Arama Motoru Optimizasyonu” demektir. İçeirklerinizin seo uyumlu olmasının sebebi, arama motorlarında üst sıralarda yer almanızı sağlamak. Yani eklediğiniz içeriğin daha fazla kullanıcıya ulaşmasını sağlamak. Bunun da belli başlı kuralları vardır elbetteki. Sizlere kısaca bu konu hakkında da bilgi verelim..
SEO Uyumlu İçerik Nasıl Yazılır?
Başlık Kısmı Nasıl Olmalıdır?
- Anahtar kelime ile başlamalı ve en az 3 kelimeden oluşmalıdır.
- En fazla 65 karakterden oluşmalıdır.
Açıklama Kısmı Nasıl Olmalıdır?
- Anahtar kelime ile başlamalıdır.
- En fazla 160 karakter olmalıdır.
Makale İçi Başlık Kısmı Nasıl Olmalıdır?
- Makale içerisinde anahtar kelimenizi en az 1 kere başlık olarak girmelisiniz.
İçerik Kısmı Nasıl Olmalıdır?
- En az 200 ile 300 kelime arasında olmalıdır.
- İçeriğinizde ilk 60 ile 100 kelimesi arasında ve son 60 ile 100 kelimesi arasında mutlaka anahtar kelimenizi kullanmanız gerekmektedir.
- Anahtar kelimeniz kalın, italik veya altı çizili olmalıdır.
Etiket Kısmı Nasıl Olmalıdır?
- En az 5 adet etiket girilmelidir.
- Etiketlerinizin anahtar kelimeler olmasına özen gösteriniz.
- Etiketleriniz içeriğiniz ile alakalı olmasına özen gösteriniz. (Yaptığınız etiket eğer içerinizle alakalı değilse google sizi yok sayacaktır.)
Başlık ve Açıklama Kısmı Nasıl Olmalıdır?
Zaten içerik eklerken sizlere yardımcı olabilmek adına biraz düzenlemeler yaptık. İçerik eklerken başlığınızın en az 3 kelimeden oluşmasına özen göstermelisiniz.
Ve başlığınızın anahtar kelimelerinizden oluşmasına da özen göstermelisiniz. Anahtar kelimeden kastımız kullanıcıların arama motorlarında oluşturduğunuz içeriğe ulaşmasını sağlayan kelimelerdir.
Örneğin konumuz "web sitesi sahibi olmak" olsun.
Başlığınız; Web Sitesi Sahibi Olmanın Avantajları
Başlık hem ilgi çekici hem de kurallara uygun şekilde 4 kelimeden oluşuyor.
Kısa açıklama kısmına ise yazmanız gereken maksimum karakter sayısı 160'tır. Fazlası zaten görünmeyecek ve google yok sayacaktır. Buraya yazacağınız metin anahtar kelimelerinizi içermelidir. Yani başlıkta yazdığınız kelimeleri kullanmanız gerekiyor.
Örnek Açıklama; Neden insanlar kendilerine web site açıyor? Web site sahibi olmanın avantajları nelerdir?
Böyle bir açıklama hem kafada soru işaretleri bırakıp kullanıcıyı metinin içerisine çeker hemde anahtar kelimelerinizi açıklama kısmında da kullanmış olursunuz.
Makale İçi Başlık Kısmı ve İçerik Kısmı Neresidir?
İçeriklere Nasıl Resim Eklenir?
İçerik ekleme bölümün en altında bulunan Resim Ekle butonuna bastığınızda karşınıza resimdeki gibi bir resim ekleme bölümü çıkacaktır. Resim eklemek için tıklayabilir ve bilgisayarınızda yüklü olan konuyla alakalı kendinize özgü resimleri ekleyebilirsiniz.
İçeriğe Nasıl Etiket Girilir?
İçerik ekleme bölümünün sağ kısmında Etiketler şeklinde yer alır.
İçeriklere Nasıl Video Eklenir?
İçerik ekleme bölümünün en altında Video Ekle butonuna bastığınızda karşınıza resimdeki gibi bir video ekleme bölümü çıkacaktır. Video adresi kısmına, youtube, dailymotion veya vimeo sitelerinden ekleyeceğiniz videonun adresini yazdıktan sonra sağ taraftaki getir butonuna basarsanız video anında yüklenecektir.
İçeriğiniz eksiksiz, özgün, imla kurallarına uygun ve seo uyumlu olduğunu kontrol ettikten sonra sağ tarafta bulunan İçeriğinizi Yayınlayın! butonuna basarak içeriğinizi yayınlayabilirsiniz.
Eğer içeriğiniz yarım kalmış ve daha sonra devam etmek istiyorsanız Taslak olarak kaydetbutonuna basarak taslaklarınıza kaydedebilirsiniz. Daha sonra profilinizden taslaklar kısmını seçerek aynı konuya devam edebilirsiniz.
Not: İçeriğinizi yayınlandıktan sonra düzenlemek mümkün değildir. Lütfen kontrollerinizi yaptıktan sonra yayınlayınız.!
Rehberi okuduğunuz için teşekkürler. Eğer sormak istediğiniz herhangi bir soru varsa konunun altından yorum olarak sorabilirsiniz. İyi eğlenceler...