Kurtarış, Çalım ve Gol! Sarı Kırmızılıların Süperman'i!

Yaptıklarıyla her zaman bir kaleciden fazlası olduğunu gösteren sarı kırmızılıların Süperman'i Fernando Muslera...

Bir Kaleciden Fazlası...

Galatasaray'ın 2011'de Florya'ya getirdiği Fernando Muslera geride bıraktığı her sezon performansı ve yaptıklarıyla bir kaleciden fazlası olduğunu gösteriyor. 


Uruguaylı yıldız kaleci, Sarı Kırmızılıların Antalya Spor'la oynadığı maçta Samuel Eto'ya orta sahada attığı çalımla bir kez daha sıra dışılığını ortaya koydu. Taraftarı adeta mest etti ve attığı çalımdan sonra müthiş bir uğultu sardı sahayı. Ve o gün maçtan sonra en çok izlenen video Muslera'nın Eto'ya çalımı oldu.

Fernando Muslera'nın Eto'ya Attığı Çalım

José René Higuita Zapata

José René Higuita Zapata

İspanyol Gazetesi Muslera'yı Zapata'ya Benzetti!

Fernando, İspanyol Marka Gazetesi tarafından Kolombiya'lı kaleci José René Higuita Zapata 'ya benzetildi. Eski Kolombiya'lı kaleci'nin, milli formayla 1987-1999 arasında toplamda  63 maçta üç golü bulunuyor. 1985 - 2010 yılları arasında da oynadığı takımlarda toplamda 380 maça çıktı ve kariyerinde toplam 41 lig golüne ulaştı. 1966 doğumlu Zapata şuanda 50 yaşında.

Kaleci olmasına rağmen birde golü bulunuyor...

2011-2012 sezonunda Fernando Muslera, Manisa Spor maçında penaltı golü attı. 

Fernando Muslera'nın Penaltı Golü

Maçın adamı ödülü bulunuyor...

2014-2015 Sezonunda, Galatasaray'ın ilk resmi maçında Türkiye Süper Kupası karşılaşmasında 1 numaralı formayı giyen, maç esnasında Bekir İrtegün, Moussa Sow ve Emmanuel Emenike gibi yıldız isimlerin topamda 8 şutunu kurtaran Fernando Muslera maçın penaltılara gitmesinde büyük rol oynamıştır. Penaltılarda da aynı şekilde Caner Erkin ve Mehmet Topuz'un vuruşlarını kurtaran Muslera, sarı kırmızılı formalı Yekta Kurtuluş, Selçuk İnan ve Felipe Melo'nun penaltılarda gol atamayınca Galatasaray turnuvaya veda etmiştir. Ve maçın sonrasında maçın adamı olarak Fernando Muslera seçilmiş, daha sonrada Maçın Adamı ödülünü almıştır.

Fernando Muslera Gol Fernando Muslera Çalım Fernando Muslera Maçın Adamı Fernando Muslera Kurtarış