Makale Yazmanın Altın Kuralları
Bir kitap, yazı, makale yada bir haber okuduğunuz zaman, sadece yazarın veya yazan kişinin düşündüğü şeyi ele almayın. Kendi düşüncelerinizi ele alın.

Son zamanlarda internet üzerinde bir ticaret haline gelmiş olan makale işinden bahsetmek istiyoruz. Parodik ekibi olarak bir ticari işletme gibi para kazanılan bu sektörde birçok kişinin bu sektör üzerinden para kazanmak için makale yazma konusunda hizmet verdiğini görmekteyiz. Bu kadar makale yazan kişinin olduğu bu sektörde kaliteli ve özgün yazılar bulmak ne kadar güvenilir?

Makale yazmadan önce gerekli bilgi birikimine ve deneyime sahip olmak gerekmektedir. Türkçeye tamamen hakim ve gerekli imla kurallarını doğru bir şekilde kullanabilen kaç kişi var? Makale yazmak ya da yazdırmak için çok fazla bilgi birikimine sahip olmak gerekmektedir. Sitelerinize makale satın almak ya da kendiniz yazmak istiyorsanız bazı temel bilgilere sahip olmanız gerekmektedir.

Makale Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Yazacağınız konu hakkında araştırma yapmadan yeterli bir bilgi birikimine sahip olmadan balıklama dalmayın, aksi takdirde yazılarınız siteleriniz de hedef kitleye ulaşmadan sadece bir çöp kutusunda bulunan dosyadan farksız sitenizde alan hacmi kaplayacaktır. Araştırma yapan kişilerin sorunlarına çözüm üretmeyecek ve tatmin etmeyecek konulardan uzak durmanızı tavsiye ediyoruz.

  • Makale başlığı belirlenirken makale içeriği ve makale başlığının birbiriyle bağlantılı olacak şekilde belirlenmelidir. Makale yazarlarının en fazla yapmış olduğu bu hatalar ile ziyaretçi başlığa aldanarak içerikte istediği bilgiye ulaşamayarak sitenizden çıkış yapacaktır. Yapılan bu işlem sonucunda siteniz Google tarafından çabuk çıkılan bir site görüntüsü sergileyerek içeriğinizin fayda sağlamadığı izlenimi verecektir. Bu durum sitenizin Google arama motorunda daha alt sıralara gerilemesine ve çok fazla bu şekilde içerik algılanması halinde spam olarak algılanması bile olasıdır.

  • Yazılarınız içerisinde mutlaka iki ya da üç tane anahtar kelime kullanmayı tercih etmelisiniz. Başlık ile içerik arasındaki bağlantıyı iyi sağlayarak ziyaretçilere faydalı bilgiler sunmayı amaçlamalısınız. Bu kurallarını harfiyen yerine getirdiğiniz takdirde zamanla Google gibi dünyaca ünlü arama motorları tarafından indeks hızınız ve sıralamalardaki yükselişiniz kendiliğinden gelecektir. Siteleriniz de çok fazla içerikten ziyade özgün olmayı hedeflemeniz yararınıza olacaktır.

Yukarıda belirttiğimiz kuralları harfiyen yerine getirdiğiniz takdirde gerisi zaten kendiliğinden zamanla gelecektir.

Bonus Kural;

Bir kitap, bir yazı, bir makale yada bir haber okuduğunuz zaman, sadece yazarın veya yazan kişinin düşündüğü şeyi ele almayın. Kendi düşüncelerinizi ele alın. 

Parodik ekibi olarak iyi çalışmalar diliyoruz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları