Twitter Hesabını Korumaya Almanın 5 Yolu

Twitter hesabınızın binlerce takipçisi olabilir, ancak güvenli mi değil mi buna hemen karar vermeyin. Çünkü twitter hesap çalma olayları çok fazla artmış durumda.

Twitter Hesabı Nasıl Korunur ?

Twitter, dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisi konumunda. Twitter üzerinden hem yazı hemde fotoğraf paylaşımı yapılabildiği için Instagram'dan daha çok kullanıcıya sahip. Daha rahat bir kullanışı olduğunu birçok kullanıcı belirtmekte. Ancak 250 kelimelik karakter aşımı biraz sorun yaratmış durumda. Bunun dışında bir sorunu daha var o da güvenlik. Twitter hesabınızın binlerce takipçisi olabilir, ancak güvenli mi değil mi buna hemen karar vermeyin. Çünkü twitter hesap çalma olayları çok fazla artmış durumda. Günümüzde de insanlar artık sosyal medya hesaplarına çok önem veriyor. Birçok dava veya şikayet durumları ile uğraşmak istemiyorsanız hesabınızı önceden güvene almanız gerekli. ''Güvenli bir sistem yoktur'' sözüne dayanarak bu tezimi çürütebilirsiniz, ancak yine de güvenli yöntemleri denemelisiniz ve içinizi rahat ettirmeniz için birkaç yöntem paylaştık.

1- Şifreniz kesinlikle güçlü olmalı

Doğum tarihinizi şifreniz olarak kullanmanızı kesinlikle önermiyoruz. Çünkü artık çok klişe bir duruma geldi. En kolay şifre ele geçirme yöntemlerinden birisi doğum tarihini denemek. Tuttuğunuz takım veya isim soyisim gibi kolay bulunabilecek şeyleri girmemelisiniz. Harf ve rakamlardan oluşan bir şifre önermekteyiz. Çözülmesi en zor şifre çeşitlerinden birisidir.

2- Uygulamalara dikkat edin

Takipçi kasmak için birçok uygulamaya giriş yapılıyor. Bu uygulamalar genelde şifrenizi çalmaya yönelik oluyolar. Bu nedenle profilinizin ayarlar bölümüne gelin, izin verilen uygulamalara göz atın. Bilmediğiniz bir uygulama varsa kaldırın. Veya hiç bu tarz uygulamalara giriş yapmayın. 

3- Twitter gibi görünen internet sitelerinden giriş yapmayın

Dolandırıcılar sizlere link atabilirler. Bu linkteki site aynı twitter gibi olabilir. Buradan giriş yapmayın. Twitter.com olmasına dikkat edin.

4- Telefon onayını mutlaka açın

İki faktörlü telefon onayı sayesinde başka birisi hesabınıza giriş yaparken telefonunuza kod gelir. Bu kodu ele geçiremezse hesabınızı ele geçiremez, giriş yapamaz. Bunun için telefon kodu onaylama sistemini mutlaka kullanmanızı öneriyoruz.

5- Mesaj ile gelen değişik linklere tıklamayın

Dm kutunuza değişik kişilerden bilmediğiniz linkler gelebilir. Bu linklere tıklamanızı önermiyoruz.

twitter hesap çalma korumaya alma twit güçlü şifre telefon onayı değişik linkler tweetter
Smarter Shopping, Better Living!