50 yıldır yasa dışı yerleşim yeri inşa eden İsrail'in artık durması gerektiği mesajını verdi.

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon ise ABD'nin çekimser oy kullanmasına tepki gösterdi.

Danon, "İsrail'in en büyük müttefikinden (ABD) paylaştığımız değerlere uygun hareket etmesini ve bu utanç verici kararı veto etmesini beklerdik." dedi. Kararın veto edilmesi çağrısında bulunan ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'e destek verdi. Trump, "BM'ye gelince, 20 Ocak'tan sonra işler farklı olacak." ifadesini kullandı. ABD'nin 45. Başkanı seçilen Trump, 20 Ocak'ta görevi Obama'dan devralacak.

Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur ise konseye teşekkür ederek, kararın barış görüşmelerine katkı sağlayacağı değerlendirmesinde bulundu. Mansur, "Karar, iki devletli çözümün korunması ve barış ve umudun canlandırılmasında son çaba olarak görülebilir." ifadesini kullandı

50 yıldır, çoluk çocuk,bayan,yaşlı demeden sivilleri katleden israil'e göstermeliktir yada değildir henüz bilemiyoruz, dur demesi büyük bir ilerleme. Yeterli bir karar mı kesinlikle değil. Filistin 50 yıldır bu çileyi çekiyor. Suriye de çocuklar ve siviller ölüyor. BM topluluğu Demokrasiyi sadece kendi işlerine geldiği gibi değerlendirip kullanıyor ve artık buna bir son vermeliler.

submit to reddit
Parodik İçerik Paylaşım Platformu

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları