Fethiye, Çalış, Ölüdeniz ve Göcek'de Deniz Yolcu Taşıma Kooperatifleri Birleşti
Fethiye, Göcek, Çalış ve Ölüdeniz’de deniz yolcu taşıma için faaliyet gösteren kooperatifler birleşirken Başkan Behçet Saatçi yetkiyi teknecilere devretti.

Fethiye Belediye başkanı Behçet Saatçi’nın destekleriyle Fethiye Belediyesi ve oluşan üst birlik arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, hanutçuluğun engellenmesi, tekne sayılarının dondurulması, amacıyla mevcutta kullanılan tekne bağlama alanlarının yer tahsisi de yapıldı.  İmza töreninde konuşan Başkan Behçet Saatçi, “2008 yılında tekne bağlama yeriyle ilgili müracaatımız sonuçlansaydı,  Ankara bize olumlu dönseydi,  belediyenin arkasına yapacağımız 300 kapasiteli tekne bağlama yeriyle en azından Fethiye merkezin tekne bağlama sorununu çözmüş olacaktı”  diyeaçıklamada bulundu

 Protokol imza törenine Üst Birlik Göcek Temsilcisi Ali Salgıncı, Üst Birlik Başkanı Güven Altoğ, , Belediye Liman Müdürü Okan Arıkan, Belediye Avukatı Mehmet Erdem katıldı. Oluşturulan protokolün asıl amacının, ‘birlikte yönetim’ olduğuna dikkat çeken Başkan Saatçi, “Aslında bu sözleşmeye hiç gerek kalmazdı. 2008 yılından itibaren Fethiye’de tekne bağlayacak yer kalmadı. Gerçekten turizmin denize bakan yüzü olan günü birlik teknelerimiz, charterlarımız, amatör teknelerimiz, özel tekneler bağlayacak hiçbir yerimiz yok. Her zaman sektörlerle çalışmayı şimdiye kadar prensip haline getirmiş, bir belediyeyiz. Dedi ki arkadaşlarım, ‘bir sürü kooperatif var. Bunlar birleşmeli’ Biz de dedik ki, ‘siz birleşin, sizin tekne bağlama yerlerinin kullanımının yetkisini size verelim.’ Fethiye Belediyesi’nin bu işten bir kuruş kaybı yok, kazancı var. Ama biz burada olan sıkıntıdan kendimizi çekip, işi muhataplara veriyoruz. 2008 yılında tekne bağlama yeriyle ilgili müracaatımız sonuçlansaydı, Ankara bize olumlu dönseydi,  belediyenin arkasına yapacağımız 300 kapasiteli tekne bağlama yeriyle en azından Fethiye merkezin tekne bağlama sorununu çözmüş olacaktı.  Şimdi bu protokolle, hem Ölüdeniz, hem Göcek, hem Çalış hem de Fethiye’de tekne sahibi arkadaşların tekne bağlama işlemlerini, kendi içlerinde bağlı oldukları kooperatiflerin birleşerek oluşturduğu üst birliğe teslim ediyoruz. Biz her zaman birleşmeden yanayız. ‘Önceden Fethiye’deki minibüs kooperatiflerine de birleşin, tüm yolları size vereyim’ demiştim. Birleşmediler. Şimdi tıpış tıpış Büyükşehir Belediyesi birleştirdi. Bu konulara girmek istemiyorum. Allah utandırmasın, inşallah arkadaşlara beklediklerini versin” diye açıklamada bulundu.

 

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi

''HERKESİN FETHİYE’MİZ İÇİN YAPABİLECEĞİ BİR ŞEYLER VARDIR”

Fethiye, Ölüdeniz, Çalış, ve Göcek Deniz Yolcu Taşıma Kooperatifleri Üst Birlik Başkanı Güven Altoğ ise, Başkan Saatcı’nın bu birliği kurulmasında büyük emeği olduğunu kaydetti. ‘Biz olduk’ diyerek sözlerini dile getiren Altoğ, “Bu çerçevede yola çıkıp, danışa danışa işi sonlandırdık.  Bu iş olana kadar çok kahrımızı çektiler. Bu huzur için yapılmış bir iştir ve ilk başta hanutçuluk kalkacak, stant çöplüğü kalkacak. Başkanımın partiler üstü bir sözü var. ‘Herkesin Fethiye’miz için yapabileceği bir şeyler vardır’ diye.  Bizim de Fethiye için yapabileceğimiz bir şeyler var” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Behçet Saatçı ve Altoğ protokolü imzaladı.

Deniz Yolcu Taşıma Kooperatifleri Üst Birlik Başkanı Güven Altoğ ve Behçet Saatçi

Deniz Yolcu Taşıma Kooperatifleri Üst Birlik Başkanı Güven Altoğ ve Behçet Saatçi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi'nin Röportaj Konuşması

Fethiye Belediye Başkanı Sayın Behçet Saatçi'nin Röpörtajı

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları