İnme, Dünya da kalp hastalıkları ve kanserden sonra gelen en çok görülen ölüm nedenlerinden bir tanesi olarak yer alıyor..

İnme Nedir, En Çok Kimlerde Görülür?

Bugün size halk arasında felç olarak da bilinen İnme nedir sorusuna cevap vermeye çalışacağız. İnme beyne kan akışını sağlayan damarlardan birinin ya da bir kaçının aniden tıkanmasıyla birlikte, beyne giden kan akışının yavaşlaması veya durması sonucu meydana geliyor.

İnme, Dünya da kalp hastalıkları ve kanserden sonra gelen en çok görülen ölüm nedenlerinden bir tanesi olarak yer alıyor. Ayrıca inme beyne kan akışını sağlayan damarlardan birinin yırtılması ile kanın beyin dokusu içine akması sonucu oluşabiliyor ve bu duruma da beyin kanaması deniyor.

İnme Nedenleri Nelerdir, En Çok Kimler De Görülür?

~ Hipertansiyon, diyabet, kalp hastalıkları, sigara tüketimi, yüksek kolesterolü olan insanlar da daha sık meydana geliyor. İnme vakaları içinde kısıtlı bir yere sahip olan beyin kanamalarının en önemli nedeni ise kontrol edilemeyen hipertansiyon. Beynin damarlarındaki baloncuklar, damar yumakları gibi kalıtsal hastalıklar da beyin kanamalarının nedenleri arasında yer alıyor.Bu gibi nedenlere bağlı olarak inme bu gruptaki insanlarda daha çok görülebiliyor. İnmelerin nedenleri 4 grupta görülüyor. -En önemli kategoriyi kalp kaynaklı tıkanmalar oluşturuyor.

Örneğin kalp içinde oluşabilecek pıhtılar yerinden koparak beyin damarlarını tıkayabiliyor. Bu durum sonucu inme meydana gelebiliyor.

~ İkinci en önemli kategori ise beyni besleyen büyük damarlarda görülen problemler. Beyin sapı ve beyinciği sulayan damarlar da oluşan sorunlar da inmeye neden olabiliyor.

~ Üçüncü kategori ise beynin derin bölgelerini sulayan küçük damarlar da oluşabilen sorunlardan dolayı meydana gelebiliyor.

Örneğin hipertansiyon, diyabet ve yüksek kolesterol gibi damar yatağını bozan kronik hastalıklar buna yol açabiliyor. Büyük bir damar yavaş yavaş tıkanırsa, sağlam kalan damarlar tıkanan damarın alanını da besleyebiliyor. Fakat küçük damarlar da ani tıkanmalar beyin kanamasına sebebiyet veriyor. -Son grubu ise sebebi belli olmayan inmeler oluşturuyor. Hepinize sağlıklı günler diliyorum.

submit to reddit
Parodik İçerik Paylaşım Platformu

Bu İçeriğe Tepkini Göster! (En fazla 3)

Facebook Yorumları