iPhone’un pil ömrünü en çok hangi uygulamalar azaltır öğrenip, engel olarak pil ömrünü koruyabilirsiniz..

İphone'un Pil Ömrünü En Çok Hangi Uygulamalar Azaltır

Üst seviye akıllı telefon kategorisinde yer almakta olan iPhone ülkemizde binlerce kişinin tercihi oluyor. Pek çok farklı özelliği ile kullanıcıların tercihi olan iPhone’un pil ömrü ise oldukça hızlı tükeniyor. Tamamen telefonunuzu kullanımınız ile doğru orantılı olarak düşmekte olan pil ömrünü uzatmak için önlemler almak ise mümkün. iPhone’un pil ömrünü en çok hangi uygulamalar azaltır öğrenip, engel olarak pil ömrünü koruyabilirsiniz. Gerek sürekli olarak kullandığınız uygulamalar, gerekse de ara sıra oynadığınız oyunlar arka planda güç harcayarak pil ömrünü tüketmektedir.

iPhone’un Pil Ömrünü Azaltan Uygulamalar

Bataryanızı yoran ve pil ömrünü azaltan uygulamaları tespit etmek oldukça kolay. Özellikle arka planda çalışan ve sürekli olarak bildirim gönderen uygulamalar pil ömrüne etki etmektedir. Peki bu uygulamalar nasıl tespit edilir?

Ayarlar > Batarya bölümüne giriyoruz. Bu bölümde bataryanın en çok hangi uygulamalar tarafından tüketildiğini göreceksiniz. Bu bölümdeki bekleme süresi cihazınızdaki uygulamaların adeti ile bağlantılıdır. Daha sonra 24 saat ve son 7 günlük iki farklı rapor gelecek. Burada hangi uygulamaların yüzde kaç batarya harcadığıdır. Uygulamaların ve oyunların gerek kullanım sırasında, gerekse de arka planda çalıştığında ne kadar pil harcadığını analiz edebilirsiniz.

Arka Planda Eşitleme Yapan Uygulama ve Oyunları Kapatın

Arka planda çalışan programları tespit ettikten sonra sıra kapatmakta ve pil kullanımını düşürmektedir. Ayarlar – Genel – Arka Plan Yenilemesi bölümüne giriş yapıyoruz ve burada yer alan oyun ve uygulamaları kapatıyoruz. Tüm uygulamaları kapatmadan önce kontrol ediniz. Çünkü sürekli olarak akış olan Mail uygulamasını da kapatacağınızdan daha sonra olumsuzluk yaşayabilirsiniz.

Konum Servislerini Kapatın

iPhone akıllı telefonlarında pil ömrüne etki eden en önemli etkenlerden biri de konum servislerinin kullanımıdır. Konum servislerini kontrol ederek arka planda konum servisi çalıştıran uygulamaların bu özelliği kapatmalısınız. Ayarlar – Gizlilik – Konum Servisleri menüsüne giriş yaparak güç tüketimini azaltmak için arka plandaki konum servislerini pasif yapın.



Yukarıdaki işlemleri uyguladıktan sonra iPhone cihazınızın pil ömrünü birkaç kat arttırabilirsiniz. Eğer iPhone’u gün içerisinde daha uzun süreli kullanmak istiyorsanız özellikle konum servislerini kapatmanız gerektiğini belirtelim.

submit to reddit
Bumerang - Yazarkafe

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları