Kapitalizm Nedir? Kapitalist Ne Demek? Kapitalist Şeyler Nedir?
Kapitalizm size ilk önce sanki gerçekten ihtiyacınız varmış gibi ihtiyaç doğurur.Plaja gideceksiniz öyle mi? Plaj için çantanız var mıydı? Var mı? O çanta bu bikiniye hiç olmaz. Size özel yaptık siz 3 alın 2 ödeyin. 3 alıp iki ödemek mi? Tabii ki hemen alıyoruz.

Kapitalizm gölgesinde..

Kapitalizm gölgesinde..

Kapitalizm özel şirketler, özel kişiler tarafından üretilen ve bunların tamamen kâr amacıyla işletilmesine dayanan bir ekonomik sistemin ta kendisidir. Kapitalizmin merkezindeki özellikler sermaye birikimi, fiyat sistemi, gönüllü takas, özel mülkiyet, ücretli emek ve rekabetçi pazarları kapsamaktadır.

Kapitalizm, gölgesini satamadığı ağacı keser. / Karl Marx

Kapitalizm, gölgesini satamadığı ağacı keser. / Karl Marx

Kapitalizm tanımı açısından iki farklı özellik mevcuttur. Birincisi, üretimin tamamen kar amacı güdümlenerek yapılan ve bu artı değerlerin de tüketici pazarlarında satıldığı büyük bir ekonomik sistemin ismidir. İkinci ve diğer tanım da kapitalizmin ücretli emeğe dayalı bir ekonomik sistem, bir üretim tarzı olduğu sistem olarak tanımlanır.

Kapitalist ticari yada sanayi endüstrisi gibi şirketlere yatırım yapan zengin ve olağan üstü zengin kişiye verilen isimdir.  Yada hali hazırda mevcut bir işletmeyi geliştirmek adına, genişletmek veya modernize etmek için gerekli sermayeyi sağlayan kişi veya kişilerdir.

Kapitalist toplumu en iyi açıklayan kişi ve cümle..

Kapitalist toplumu en iyi açıklayan kişi ve cümle..

Kapitalizm Sistemi Baştan Sona..

Kapitalizm Sistemi Baştan Sona..

Peki kapitalizm sonrasında Gelecekte bizi ne bekliyor.. 

Gelecek Nedir? Hayatın Neyi Biriktirirsen Hayatın da Ona Göre Şekillenir

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları