Halk arasında karabasan kötü niyetli ve insan ölümüyle sonuçlanan vakaların bile olduğu bu varlık bilim tarafından uyku felci olarak tanımlanan karabasan nedir?

Karabasan Nedir?

İnsanların çok fazla sıkıntı yaşadığı konulardan bir tanesi olarak karşımıza çıkan karabasan özellikle kabuslarla dolu rüyalar ve insan üzerindeki en dikkat çekici özelliklerinden bir tanesi uyanmak istemeye rağmen uyanamamak olarak karşımıza çıkmaktadır.

Halk arasında karabasan kötü niyetli ve insan ölümüyle sonuçlanan vakaların bile olduğu bu varlık bilim tarafından uyku felci olarak tanımlanmaktadır. Bilim dünyası bu konu hakkında çok fazla açıklama yapmış ve bu durumun korkulacak bir etkisi olmadığı yaşantınızda son zamanlarda yaşadığınız olaylar karşısında verdiğiniz tepkimenin sonucu olarak görülmektedir.

Günlük yaşantımızda yaşadığımız bu olaylar uykularımızda görmüş olduğumuz rüyalarda karşımıza kabus olarak çıkabilmektedir. Karabasan insan üzerindeki etkilerinden bir tanesi uyku esnasında kişinin bağırmak istemesi ancak bu işlevi bir türlü yerine getirememesi olarak görülmektedir. Vücut hareket etmek istemesi halinde bu durum güçleşerek imkansız bir hale gelebilmektedir.

Karabasan kimi basar?

Dünya'da yapılan araştırmalar göstermiştir ki karabasan uyku düzeni bozuk ve çok fazla çalışan stres altında bulunan kişilerin karşılaştığı bir durumdur. Aşırı stres altında yaşamak bu durumla karşı karşıya kalmayı olası bir hale getirmektedir. Psikolojik olarak problemler yaşayan kişiler tarafından çokça karşılaşılan bu durum belirli bir zaman diliminden sonra artık alışılmış bir hal almaktadır.

Uyku evresine geçmeden önce karnınızın aç olmamasına mutlaka dikkat etmeniz gerekmektedir. Karnı aç olarak uyumak bu duruma davetiye çıkarmak anlamına gelebilmektedir. Uyku durumuna geçmeden ortalama iki üç saat öncesinden açlık sorununuzu gidererek uyku uyuyabilirsiniz.

Dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan bir tanesi sırt üstü yatmaktır. Sırt üstü yatarak kabus dolu rüyalar görmenizi olası bir hale getirmeniz mümkündür. Uykunuzda rahat bir şekilde dinlenme istiyorsanız sırt üstü yatmaktan kaçınmalısınız. 

Tüm bu durumları uygulamanız sizleri bu olası durumdan mümkün olduğu kadar uzaklaştırmak için bir seçenektir. Uyku felci ile karşı karşıya kalmanız durumunda yapmanız gereken tamamen sakin olmak ve vücudunuzu oynatmak için paniklemeye çalışmadan öncelikle ayak parmak uçlarınızı oynatmaya başlamaktan başlayabilirsiniz. Karşılaşılan durum karşısında panik etmeden rahat ve sakin bir şekilde kurtulabilirsiniz.

submit to reddit
Bumerang - Yazarkafe

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları