Bu affı bekleyenlere müjde..

Sicil affı Resmi Gazete'deyayımlandı!

Sicil affı yürürlüğe girdi! 2017 kredi sicil affı...

 Sicil affı Resmi Gazete'deyayımlandı!

Bankalara borcu olan milyonlarca vatandaşın gündemindeşu an sicil affı var. Bankaların kara listesine alınan milyonlarca borçlu tasarının TBMM'den geçmesinin ardından derin bir nefes aldı. Bankalara kredi borcu, kredi kartı borcu bulunan vatandaşlar tasarının Resmi Gazete'de yayımlanacağı tarihi bekliyordu. Sicil affı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi! İşte merak ettiklerinizin cevabı...

 

Sicil affı tasarısıTBMM'de yapılan oylama sonucu kabul edildi. 2017 Sicil affı yasa tasarısıMeclis'ten geçer geçmez 12.5 milyon vatandaş sicil affının ne zaman yürürlüğegireceğini sorgulatmaya başladı. Bankalara kredi borcu, kredi kartı borcubulunan ve bu borçları çeşitli nedenlerden dolayı ödeyemeyerek bankaların karalistesinde yer alan vatandaşlara sicil affı tasarısı gün ışığı oldu. Borçluvatandaşlar kendilerini bankaların kara listesinden kurtaracak sicil affınınResmi Gazete'de yayımlanacağı tarihi merakla bekliyordu. Sicil affının ne zamanyürürlüğe gireceğine dair soru internette milyonlarca kez aratıldı. Sicilaffı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayından geçerek Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sicil affı toplam12,5 milyon borçlu vatandaşa umut oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan sicilaffının detayları merak ediliyor ve araştırılıyor. Vatandaşlar sicil affındankimin yararlanacağını, uygulamanın nasıl işleyeceğini merak ediyor. 

12.5 milyon kişiye'beyaz sayfa' açma fırsatı sunan yasa değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı.Kredi kartı borcunu  6 ay içinde kapatanlar kara listedençıkartılacak. 

 

İŞTE SİCİL AFFI DÜZENLEMESİ

Kullandığı nakdi ve gayrinakdi kredilerinin anapara, faiz veya ferilerine ilişkin ödemelerini aksatan gerçek ve tüzel kişilerin ticari faaliyette bulunan ve bulunmayan gerçek kişilerin ve kredi müşterilerinin karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarını zamanında ödemedikleriiçin Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezine bildirilen kişiler ve kredi müşterileri, söz konusu borçlarını düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarih de 6 ay içinde tamamını ödemeleri veya yeniden yapılandırmaları halin de geçmiş ödeme performanslarına ilişkin olumsuz kayıtlar silinecek.

 

1.5 MİLYON ESNAFYARARLANACAK

Gümrük ve TicaretBakanı Bülent Tüfenkci, düzenlemeyle işletme sahiplerinin beyaz bir sayfaaçarak, yeni kredi imkânı bulacaklarını, bu ivmeyle yeni iş yeriaçabileceklerini söylemişti. Tüfenkci, "Sicil affından yaklaşık 1 milyon500 ile 1 milyon 600 bin arasında esnafımızın yararlanacağını düşünüyoruz"demişti.

 

 

SİCİL AFFI RESMİGAZETE'DE YAYIMLANDI!

TBMM'de kabul edilensicil affı tasarısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onaylamasından sonra Resmî Gazete’deyayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

submit to reddit
Bumerang - Yazarkafe

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları