Saha Satış Ekiplerinin Arasındaki İletişim Neden Önemlidir?
Firmanızın ürün ve hizmetinin tanıtımını yapan, müşteriler ile görüşerek satış gerçekleştiren saha ekibinizin birbirleri ile arasındaki iletişim neden bu kadar önemli? Sahada gerçekleşen her işlemden neden merkezinde bilgisi olmalı?

Firmanızın ürün ve hizmetinin tanıtımını yapan, müşteriler ile görüşerek satış gerçekleştiren saha ekibinizin birbirleri ile arasındaki iletişim neden bu kadar önemli? Sahada gerçekleşen her işlemden neden merkezinde bilgisi olmalı? Saha satış ekiplerinizin öncelikle birbirlerinden haberi olması gerekir. Sahada yaşadıkları sorunları önce kendi ekip arkadaşları ile paylaşmalıdır. Belirli bir düzen içerisinde yürütülen saha satış pazarlamasında yapılacak hata oranı en aza indirgenir. Satış ekiplerinizi bir düzen içerisinde yöneterek ekip içi iletişimi maksimum seviyede tutmalısınız. Bu noktada sadece ekip iletişiminin koordinasyonu ve merkez ile anlık onaylaşma için bile kullanılacak saha satış programı büyük fayda sağlayacaktır.

Saha Satış Temsilcileri Arasındaki İlişki

Her gün farklı bir planlama ile işe başlayan saha satış temsilcilerinin amacı müşterileri ikna ederek firmasının ürün veya hizmetini satmaktır. Çoğu müşteri ilk başta hayır der ancak saha satış temsilcisinin kullandığı ikna yöntemlerine daha fazla kayıtsız kalamaz ve ürünü / hizmeti satın almaya karar verir. Satış temsilcilerinin sayısını ne olursa olsun bir ekiptir. Satış sırasında müşteriler ile yaşadıkları sorunları nasıl çözdüklerini, hangi yöntemler kullanarak ikna ettiklerini diğer ekip arkadaşları ile paylaşarak onları bilgilendirmelidir. Saha satış ekiplerinin yapmış olduğu satışlardan elde ettiğiniz gelirden bir artış sağlamak istiyorsanız öncelikle ekip içi iletişimi güçlendirmeniz gerekmektedir. Aksi halde birbirinden haberi olmayan temsilciler aynı hatayı defalarca tekrarlayarak satış oranlarını olumsuz etkileyecektir.

Saha Satışı ile Merkez İlişkisi

Merkezde Bulunan Ekip Ne Kadar Bilgiye Sahip?

Sahada gerçekleşen işlemlerden, müşteri görüşmelerinden, sorunlardan ve daha birçok gelişmeden merkezin ne kadar haberi var. Sahanın anlık olarak merkeze taşınması firmalar için büyük avantaj oluşturmaktadır. Saha satış temsilcisinin yapmış olduğu bir satıştan merkezinde anlık olarak bilgi sahibi olması gerekir. Sahada olan bitenlerin merkeze taşınması için geliştirilen mobil saha satış programını firmanız için kullanabilirsiniz. Farklı özellikler ile donatılmış olan bu programlar saha satış temsilcilerinin merkez arasındaki ilişkisini güçlendirirken aynı zamanda satış ekiplerinin arasındaki iletişimi de arttırmaktadır. Satış oranlarına katkı sağlamak için satış ekipleri arasındaki iletişimi güçlendirin.

Kaynak : http://www.salesplus.com.tr/

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları