Diş hekimlerine yöneltilen şarjlı diş fırçası mı yoksa manuel fırça mı sorusunun cevabı...

Şarjlı Diş Fırçası & Normal Diş Fırçası Hangisi Daha İyi?

     Diş hekimlerine muayene gittiğinizde sizlere yönelttiği sorular genelde; dişlerinizi ne sıklıkla fırçaladığınız, dişlerinizi ne kadar süreyle fırçaladığınız, diş etlerinizi de fırçalayıp fırçalamadığınız, hangi diş macunu veya hangi tür diş fırçası kullandığınız sorularıdır. 

     Bu konuda önemli olan diş etlerinizi ve dişlerinizin bakteri plağını en iyi temizleme yöntemi önemlidir. Hangi fırçasını kullanırsak kullanalım önemli olan el hareketlerinin dişlerinizi fırçalarken uzmanlara göre yetersiz kaldığıdır. Yani şarjlı diş fırçalarının bu konuda ellerimizden daha iyi hareket kabiliyeti vardır. 

     2005 yılında yapılan bir araştırmada, şarjlı diş fırçaları hem kısa hem de uzun vadede, bakteri plağını temizlemede ve diş eti problemlerini azaltmada manuel diş fırçalarına göre daha etkili olduğu gözlemlenmiştir. Tabi bu araştırmalar sonrasında bir çok diş fırçası ve macunu markası şarjlı diş fırçası üretimlerini hızlandırmış ve rutinde kullanımlarını yaygınlaştırmışlardır. 

     Uzmanlar diş eti çekilmesi olan hastalara, yetersiz el manipülasyonu olan ve diş minesinde tahrişler olan hastalara şarjlı diş fırçalarını önermişlerdir. Tabi şarjlı diş fırçalarının bir çok farklı tiplerde başlıkları bulunmaktadır;

  • Diş etlerine masaj yapan başlıkları,
  • Sadece bakteri plağını kaldıran başlıklar,
  • Konik uçlular,
  • Ara yüz temizleyiciler,
  • Çocuklar için yapılan özel başlıklar vb.

     5 yaş altı çocuklar için üretilmiş olan özel başlıklar, zamanlayıcı aparatı ile birlikte diş fırçalama işlemini daha eğlenceli hale getireceğinden çocuklar için bu başlıkları uzmanlar özellikle önermektedirler.

     Genel olarak şarjlı diş fırçaları normal diş fırçalarına göre daha kullanışlı ve daha iyi olmasına rağmen sizlerin yinede, hangi diş fırçasını hangi teknikle kullanacağınızı öğrenmek için, diş hekiminizi ziyaret etmeniz gerekir.

submit to reddit
Bumerang - Yazarkafe

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları