Sizde Kendinizde Bunları Görüyorsanız Dikkat!
Önlemini almalısın...

SAĞLIK

Sizde kendinizde bunları görüyorsanız dikkat!

Vücudunuzda herhangi bir bölgesinde (kahverengi leke) Halk arasında Lentigo karaciğer hastalığının belirtisi olduğu yönünde yaygın bir yanlış inanış var.  Bu inanışın doğru olmadığını belirten uzmanlar 20’li yaşlarda görülebileceğini ve bunun karaciğerle hiçbir alakasının olmadığı açıkladı.

Uzmanlara göre daha genç insanlar da kahverengi lekeler, hamileliğe bağlı hormon değişimleri veya kullanılan bazı ilaçlar nedeniyle meydana geliyor. Bunlara ek olarak bazı ilaçlar veya bitki ve sebze yağlarının da güneşe maruz kalındığı durumlarda leke oluşumuna sebep olabileceği söyleniyor.

Ben de araştırmalarıma göre bilgilendirmek isterim ki

Güneş gören bölgelerde kronik lekeler görülmesi normal olup bunu çil olarak da değerlendirilebilir ve korunma yöntemleri şöyle ola bilir.

 Cilt temizliğini ihmal edilmemeli;

 Makyaj yapın ya da yapmayın, cilt temizliği,sağlıklı ve doğal bir cilt için her bakım programının vazgeçilmez ilk adımıdır.Hassas bir cilde sahipseniz her ürünü kullanmamalısınız. Artık cildiniz temiz ve nemli olmasını sağlamalısınız. Bunlara dikkat etiğiniz taktirde sağlıklı bir cildi kendinizde fark edeceksiniz aynaya baktığınızda

Sağlıklı ve güzel günler dilerim

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları