türkiye dünya peynir ihracatından sadece yüzde 0,6 pay alıyor....

     Türkiye dünya peynir ihracatında çok geride seyrediyor. O kadar ki bu pazardan sadece 0,6 pay alabiliyor. Ülkemizin dört bir yanında farklı tatlar da farkı lezzetler de peynirlerimiz üretiliyor ve tüketiliyor. Yeterli seviyede tanıtım ve reklamı yapılmadığı için biz bu ülkede yaşamamıza rağmen bir çok peynir çeşidini bilmiyoruz. Türkiye'nin her köşesi ayrı verimlilikle dolu bunların tanıtım ve reklamlarının yapılması ile ülke gelirine müthiş katkı sağlanabilir. Aşşağıda ki şemada görüyoruz ki bu alanda da çok gerideyiz. Süt ve süt ürünleri ülkemizde çok rahat üretilip gelir elde edilebilecek bir sektör. 9. sırada yer alabiliyoruz ve %16,66 üretim sağlıyoruz.  Bu üretimden sadece 0,6 ihracattan pay alabiliyoruz.

     Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan;

    "Türkiye’nin en büyük zenginlikerinin başında geleneksel süt ürünleri geliyor. Yerel süt ürünlerindeki potansiyeli değerlendirebilsek sütçülük kalkınmanın lokomotiflerinden biri olabilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Milli Tarım Projesi tanıtım töreninde bu gerçeği yüksek sesle dile getirdi. “Envai çeşit peynir üreteceğiz ve dünyaya pazarlayacağız” diyen Erdoğan, geleneksel peynirlerimizdeki potansiyele dikkat çekti.

     Bir başka geleneksel süt ürünümüz ayranı İzmir’de Sütaş Tire Entegre Tesisleri açılış töreninde ikinci kez gündeme getiren Erdoğan, “Bu milletin millî içkisi ayrandır” diyerek ayran içti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın peşpeşe iki önemli toplantıda süt ürünleri ile ilgili verdiği mesajlardan yola çıkarak, Türkiye’nin peynir ihracatına ve ayran tüketimine mercek tuttuk."

submit to reddit
Bumerang - Yazarkafe

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları