20 Ocak 2018 Cumartesi Günü Astrolojik Analizi
Gökyüzünde bugün seyir eden gezegenlere göz attık..

2018' in İlk Ayının Son 10 Günene Girmişken Gökyüzünden Haber Verelim İstedim

Herkese Merhaba;

2018 yılına girişin çok hızlı geliştiğini belirleterek yazıma başlamak istiyorum. Ocak ayının son 10 gününe girmiş bulunuyoruz ve ocak ayının son gününde yani 31 ocak 2018'de gerçekleşek dolunay hareketine yaklaşırken gökyüzüne biraz göz atarak sizlere nacizen öngürüler yazmak istedim. Haydi başlayalım..

Haritada görüldüğü gibi bugün Güneş 00 09 dereceler kova burcuna geçmiş durumda ve 12.evdedir, hemen yanında o çok konuşulan popüler olan ilişkilerimizde iki ana temadan birini kadını temsil eden Venüs 02 46 derecesiyle kova burcunda yerini almış Güneşle kucaklaşmış durumda. Kadını ve güzelliğin her türlü anlamını ifaden eden Venüsün yakınlarında Güney Ay Düğümü 15 52 derecesiyle Venüse omuz atmakta. Bu bahsettiğim üçlü dizilim 12.evde yani rüyalar, bilinçaltı, korkularımız, kapalı saklı konularımız, depresif hastalıklarımızı, hastaneler, hapishaneler, gizli düşmanları temsil eden evimizdeler..Bu dizilimden neler çıkarabilir derseniz, venüs ile güneşin kavuşumu iyilik düşünceler beslememiz gereken günlerde olduğumuzu bize gösteriyor. Güney ay düğümü geçmişten gelen 12.ev vurgularını anlatan konuların önümüze yeniden serilmesinin mümkün olduğunu ve bu bağlamda karşımıza çıkan geçmişten gelen bir takım meşakatli, sorunlu, takıntılı, tramvatik, depresif, ve yaralı gizli kalmış yaşadığımız her olayın rüyalar yoluyla ve hisler yoluylada olsa anmak durumunda karşımıza yeniden çıkmış oluyor. Venüs işte bu sırada bizlere bu durumlarla çebelleşirken iyi düşüncelerle karşılamamızı, daha iyimser olarak bakmamızı, geçmişte verdiğimiz tepkilerin aynısını vermememiz gerektiğini önemle vurgulamaktadır. Bu durumdan en çok etkilenen burçları sıralamak gerekirse, kova burcu, boğa burcu, balık burcu, aslan burçları olacaktır. Güneş ile uranüs karesi sert ve aniden gerçekleşecek olayları temsil etmektedir. Uranüsün son derecelerde koç burcunda 24 42 derece olması dikkatleri üzerine çekmektedir. Kare açılar daima zor ve sert açılardır, koç burcunda olması koçun yönetici gezegeni olan ve aynı zaman ilişkilerde erkeği nitelendiren Mars gezegenin vurguları açıkça ortadadır. Mars savaşmak, asker, polis, hararetli kavgalar, anlamındadır. Marsın şuanda pozisyonu akrep burcundadır, akrep burcunun 2.yönetici olarak bir yeni 2.evindedir yani çok güçlü konumdadır. Bu bağlamda özetlersem aniden gelecek olan kazalar, trafik kazaları, uranüsten kaynaklı olarak doğa üstü olayların gündeme gelmesi demektir. Dikkatli olmakta daima fayda vardır.

Bugün yükselende ise kova burcu 28 32 derecededir. Bugün doğan çocukların yükseleni kova olacaktır.

Ay 05 17 derecede balık burcunda 1.evde yerini almış durumdadır. Hemen yakınlarında Neptün 12 24 derecesiyle balık burcunda 1.evde aya eşlik etmektedir. Aya eşlik eden asteroitlerden en önemlisi olan Chiron asteroidi 25 15 derecesiyle ay ve neptün yol arkadaşlığı yapmaktadır. Bu iki gezegenli ve bir asteroitli sıralamada Ay Neptünle kucaklaşmakdadır. Meali ne demek derseniz, Ay duygular, kadın, ve hisler demektir. Neptün hayaller temsilcisi aynı zamanda kandırılmaya müsait bir eylem veren gezegendir. Bu bağlamda hemen belirtmeliyimki duygularımıza anlam vermek adına, neden niçin araştırmalarına girmek, gizli ilim ve bilimlere merak salmak. Parapsikolojiye ilgi duymak, spiritüel konulara ilgi duymak, ölüm ve ölüm ötesi konulara aklımıza takmak. Duygularımızda aşırılığa kaçarak davranabileceğimizi, bu durumun gerek ailemizde, gerekse iletişimde bulunduğumuz her kişide hemen göze çarpacağını belirtmek isterim. Ay neptün kavuşumu duygularımızın taşmasına, despotça davranışlar sergilememiz neden olur. Ayın önemli bir diğer açısıda satürn ile yapmış 60'lık açıdır. Satürnün verdiği etkiyle daha pratik çalışmak isteyebilir, çok ağır yüklü işlerden kaçabiliriz. Satürn 60'lığı sizi sizden yaşça büyük kişilerden destek alarak iş hayatına yön vermenizi sağlayabileceği olasılığınıda unutmamak gerekir. Ayın üçüncü önemli açısı ise pluton ile yaptığı 45'lik açıdır ben buna şöyle diyorum 1.5 ev komşuluğu. Duygularınızı yokladığınızda iki seçenek çıkarmanızı sağlar ya siyah yada beyaz. Bu 45'lik açı size karşı duygular hisler besleyen kişilerle yeterince net olduğunuz için risk almanıza neden olur. Bana sorarsanız ay çok hızlı hareket ettiği için duygusal konuşmalarınızı bir kaç gün veya bir kaç hafta ötelemeniz risk durumunuzu azaltacaktır. Asteroitimizi elbette unutmadım, Chiron mars ile 120 açı yaparak size dinamiklik vererek, uzlaşmak, dürüst davranmak sizi ilişkilerde biraz fedakarlığa iterek zorlayıcı durumlar yaratabilir. Chiron afrodit olarak anılan jüpitere 120 açısıyla hem güzellikleri büyütür, hemde gölgeleride yanımızda taşıtır. Jüpiter akrep burcunda misafirliğine devam ettiği için, özellikle cinsel ilişkilerde epey bir karmaşa verebilir dikkat derim. Bu dizilimin 2 gezegen ve 1 asteroitle ilerlemesinin etkileri, 1.evin yönetici koç burcu, ayın yönettiği burç yengeç, balık burçları, satürnün burcu oğlak, ve akrep burçları epeyce nasipleneceklerdir.

Gelelim uranüse, uranüs 2.evde koç burcunda son derecelerde ilerlemektedir, alışılmışın dışında para kazanma yöntemlerini kefşetme zamanı diyebiliriz. Uranüs pluton abiyle kare açı yaparak iki büyük ağır gezegenleri karelerini dikkate daha fazla almamız gerekir. Kare anilik, acımasızlık, özgürlüğü fazla saplanmak, elinizdeki gücü farklı yollarla kullanmaya çalışmak anlamını taşır. Uranüsün 135 açısı mc yani tepe noktasına denk gelerek tepe noktası ise yay burcudur. Aniden gelen dini konularda kararlar. İnançların fazla gündemde olması. Yurt dışı, yabancı kültürler, yabancı diller, uzak diyarlar anlamında bizleri aniliklere iterek değişimin başladığını göstermektedir. Bu anlatımdan en çok etkilenecek olan burçlar ise, başta kova burcu, boğa burcu, koç burcu, yay burcu, akrep burçları olacaktır.

Kuzey ay düğümü gelecek kapımız veya geleceğimizin gideceği yollar, ruhumun nereye varacağı anlamını taşır. 6.evde aslan burcunda yer alması, sağlık konularında gelecek zamanlarımızda sinyalleri verir bize. Aslan burcunda olması aile, kökler, çocuklar, aşklar, sanat camiası, sahne görsellikte ön planda olan kişiler.Kuzey ay düğümü jüpitere attığı kare açısıyla belirttiğim konularda bizleri sağlık sorunlarıyla sınayacak gibi görünüyor. Sağlık kontrollerimizi ihmal etmemeli, çocuklarımızın sorunlarına çözüm bulmalı ama bulmaya çalışırkende iyimser olmayı unutmamalıyız. İş arkadaşlarımızın sağlık sorunlarını duymamız, olası iş değişikleri yapmamız söz konusu olacaktır. Özellikle aslan burcu, başak burcu, yay ve balık burçlar (jüpiterin yönettiği iki burç) etkilerini alacaktır.

Jüpiterimiz akrep burcunda ve 9.evde yerini almış, hemen yanına da marsı misafir etmiştir. Jüpiter 9.evde dini felsefik konuların, yurt dışından kaynaklı kişilerden gelen sorunları,cinsel içeriğin en ön planda olduğu olumsuz olayların gündeme damga vurmasını anlatıyor. Jüpiter ağır öğretmenimiz satürn ile 45'lik açısıyla her ne kadar denge mantık oturtmaya çalışsada bu pek mümkün olmayabilir. Jüpiter pluton 60'lığı sakinlik meditasyon, yoga, tasavvuf gibi konularla kendimizi izole etmeme açık kapı veriyor. Diğer bir açı ise jüpiter chiron arası 120'liğidir, şaşırtıcı bir şekilde chironu iki uçlu olarak bildiğimiz için ya şifa verir ya da yara verir. Jüpiterin akrepte olması, yaracı tarafın daha ön plana çıkmasına, kin, öfke, hırs, ego, intikam, iktidar, güç göstergelerini kullanabileceğimizi apaçık ortaya seriyor. Aman diyim can yakmayalım, 'can yakanın canı yanacağı günlerde gelir ' demişmi mevlam..En önemli vurgu ise marsın jüpiterle kavuşumda olması akrep etkilerinin büyümesine vesile olmasına neden olmasıdır. Zorla cinsel istismar, zorlamaklı cinsel birlikteliklerin arttığını lütfen unutmayalım. Bu dizilimden en çok etkilenenler ise, başta yay burcu, akrep burcu, balık burcu, ve koç burcu, oğlak burçları olacaktır.

Ağır öğretmenimiz satürn hemen 10.evde en sevdiği yerde ve kendi yönettiği burçta yerini almıştır. Meslek hayatımız, kariyerimizde bizi epeyce çalıştıracak görünüyor. Şunu belirtmeliyim 14 yıl öncesine veya 7 yıl öncesine bir gidip o zamanlarda neler yaşadınız bir hatırlayın not alın derim. Eğer siz satürnün öğretilerini kale almadan öylece durduysanız satürn size epeyce bir tepeden sertçe bakacaktır. En çok etkilenen elbetteki oğlak burcudur. Tabiki satürnü hangi burçta olanlar varsa farklı yerlerde sığananacaklardır.

Bunun için kişisel doğum haritanızı bilmeniz gerekir.

İnsanoğlunun olmazsa olmazlarından iletişime gelelim, merkür 11.evde Oğlak burcunda safını almış durumdadır. Hemen yanı başında pluton kavuşmuş durumdalar. Keskin ve net araştırmalar. Fikirlerin net olması. Uzun vadeli dönüşümsel planları vaad etmektedir. Öyle kısa kısa işleri sevmez pluton, uzun ama dönüştüren aynı zamanda ise tecrübelerden bilgileştiren bir birey olmayı ap açık ortaya sermiştir. Fakat pluton gizli kapalı işleri öyle çok severki, siz bile fikirlerinizin neden bu kadar tutmaya çalıştığınıza anlam veremezsiniz. 11.ev toplumsallık, yani halk, kurumlar, yardım dernekleri, dayanışma gruplarını temsil eder. Bu durumda içten içe gizli kapaklı uzun vadeli dönüşümsel grupların kurulması, derneklerin fikirlerini gizliden yürütmesi. Kollektife hizmet etme adına fikirlerin saklanması söz konusudur. Bu durumundan etkinenen en çok, ikizler burcu, başak burcu, akrep burcu ve kova burçları olacaktır.

Bugünün yazısı biraz detaylı ve uzun olmuş olsada eminimki, okuyan, paylaşan kişileri biraz olsun düşünmeye iterek bir şeyleri anlamıza vesile olacaktır. 

Sevgi ve Saygılarımla 

Ceyda Kelebek

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları