Başkent ANKARA'da 1 Gün İçerisinde 168 Kaza Haberi
168 kaza da ortalama 200 aracın kazaya karıştığı tahmin ediliyor.

Ankara'da yoğun kar yağışı ve soğuk hava aşırı buzlanmaya yol açtı. Polis ekiplerinin müdahale ettiği 85 kazadan 17'si yaralanmalı kazalar. Bir gün içerisinde tam 21 trafik kazasından yaralanmalar meydana geldi. Hepsinin tedavilerine hastanelerde devam ediyor. Polis 155 hattına toplam 168 adet ihbar geldi ve ortalama 200 aracın kazaya karıştığı bilgisi verildi.10 ocak 2017 saat 08:00 dan 11 ocak 2017 saat 08:00'a kadar yani 24 saat gibi kısa bir sürede bu kadar çok kazanın gerçekleşmesi gerçekten çok üzücü.

bu kazaların gerçekleşmesinin sebebi ise sulu kar yağışının olduğu bildirildi. Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediyesinin, 832 aracı ve 3 bin personeliyle gece gündüz verdiği karla mücadele çalışması da sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, başkentte sabaha kadar yer yer karla karışık devam eden yağış, tuzlama çalışmalarını sekteye uğrattı. Gece boyunca sürdürülen çalışmalara rağmen sulu kar yağışı, yerlere dökülen tuzların akmasına neden oldu. Yollarda tuz kalmayınca, sabah 06.00'dan itibaren oluşan don ve gizli buzlanma başkent trafiğini aksattı.

Sabah saatlerinde oluşan buzlanmaya karşı Büyükşehir Belediyesi 832 araç ve çok sayıda personeliyle mücadeleyi hızlandırdı. Çalışmalara rağmen, yollarda oluşan gizli buzlanma çok sayıda trafik kazasını da beraberinde getirdi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları