Çadır ve Brandalarda Kullanılan Fermuar Tipleri Nelerdir?
Farklı alanlarda kullanılan ve iki parça kumaşın birbiri ile birleşerek kumaşların kapatılması sağlanmaktadır. Fermuarların farklı tipi ve modeli bulunmaktadır. Fermuarın kullanılacağı alana ve kumaşın kalınlığına göre fermuar modeli tercih edilmektedir.

Çadır ve Brandalarda Kullanılan Fermuar Tipleri Nelerdir?

Fermuarlar hayatımızın her alanında sıklıkla kullandığımız bir tekstil aksesuarları arasında yer almaktadır. Farklı alanlarda kullanılan ve iki parça kumaşın birbiri ile birleşerek kumaşların kapatılması sağlanmaktadır. Fermuarların farklı tipi ve modeli bulunmaktadır. Fermuarın kullanılacağı alana ve kumaşın kalınlığına göre fermuar modeli tercih edilmektedir. Naylon fermuar, kemik fermuar ve metal fermuar olarak ayrılan fermuar modelleri arasından kullanacağınız kumaşın cinsine göre fermuar seçimi yapabilirsiniz. 

Çadırları dış mekanda konaklamak istediğimiz zaman kullanmaktayız. Çadırın içerisinde dışarıdan yabancı cisimlerin girmesini engellemek için fermuar ile kapatmamız gereklidir. Çadırlar için kullanılan en yaygın fermuar modeli kemik fermuarlar ve kalın dişli naylon fermuarlardır. Kalın dişli fermuarlar dış faktörlerden etkilenmediğinden dolayı dayanıklı bir fermuarlardır. Çabuk bozulma yapmaz ve uzun süre kullanılabilir. Fermuarlar kürsörüne, diş yapısına ve şerit genişliğine göre farklı tipleri bulunur. Eğer ki çadırın içine girerken veya çıkarken rahat etmek istiyorsanız K3 O tipi kemik fermuarlarını veya N10 O tipi naylon fermuarları kullanabilirsiniz. İki tane kürsör bulunan bu fermuar tipinde kürsörlerin biri alt stopda diğeri ise üst stopdadır. Fermuar açarken veya kapatırken istediğiniz noktada birleştirebilirsiniz. Dipli, kombi ve separe olarak farklı kemik ve naylon fermuar çeşitleri bulunmaktadır. 

Brandalar istediğimiz mekanda hava şartlarından korunmak için kullanılmaktadır. Kamelya, kafe, araç ve gemi kapamasında kullanılan brandaları rahatlıkla açıp kapamak için fermuarlar kullanılmaktadır. Brandalar için de yaygın olarak kalın dişli fermuarlar kullanılmaktadır. Çünkü brandanın kumaşı sert olduğu için fermuar tipinin de buna uygun olması gereklidir. Kamelyalar için yapılan fermuarlara örnek verecek olursak genellikle kemik fermuarlar kullanılmaktadır. Kalın dişli olan kemik fermuarlar sürekli açılıp kapanan kamelyalar için gayet uygundur. 

Çadır ve Branda üretimi yapan firmaların kullanacakları fermuarları toptan olarak ve istenilen uzunlukta temin etmesi gereklidir. Uygun fiyatlı fermuar satın alabileceğiniz fermuar.com’dan istediğiniz ölçüdeki fermuar modellerini ister perakende olarak isterseniz de toptan satın alabilirsiniz. Tüm fermuar modellerini toptan fermuar fiyatına satan fermuar.com sitesi üzerinden alacağınız fermuar uzunluğuna göre fiyat hesaplaması yapabilirsiniz. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları