Cevabi Bilen Biri Ne yazık ki çıkmadı Cevap?
Adem Babamızı Tanıması.

Hazreti Adem (a.s.), balçıktan yaratılmıştır. Allah toprağı tasvir ederek O’nu yaratmıştır. Allah kendinde olan ruh denilen şeyden O’na üflemiş ve hayat vermiştir. Ruh hakkında Kur’an-ı Kerim’de tafsilatlı bir bilgi yoktur. Meleklere secde ettirmiş, şeytan ise ben ateştenim, O topraktan yaratıldı. Ateş, toprağa üstündür diyerek secde etmemiştir.

Kur’an-ı Kerim’in birçok yerinde Adem ve eşini yarattık ifadeleri yer almaktadır. Bu da Hazreti Havva’ya hasredilmektedir. Hazreti Havva’nın Adem (a.s.)’a eş olarak yaratılması, insanlığın neslinin devamı içindir.

Kadının kaburga kemiğinden yaratılması bir hadiste geçmektedir. Bu hadiste kadının kaburga kemiği gibi olduğu, eğilip büküldüğü zaman zarar görebileceği şeklinde bir benzetme vardır. Bu benzetme hakikat de olabilir bir hikmet de olabilir. Her ikisi de olabilir. Fakat bununla birlikte Kur’an-ı Kerim’de Adem ve eşi ifadeleri, Adem (a.s.) ve Havva (a.s.) olarak tefsir edilir.


Bu soru milyon dolarlık bir soruydu Amerika Birleşik devletlerinde bu soruya soran Bilim Adamı servetti bu soruyu bilene vereceğini söylemiş 

Göbek bağı sadece doğum esnasında kalan izdir. onlar kimseden doğmadı yaratılmıştır bu yüzden göbek bağları YOKTUR.bu bu şekilde tanınmıştır

Teşekkürler İlginiz İçin :)


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları