Evde Peynir Nasıl Yapılır, Evde Peynir Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
Mayalı peynir ve mayasız peynir olmak üzere 2 çeşit peynir anlatımı mevcuttur..

MAYALI PEYNİR YAPIMI

MAYALI PEYNİR YAPIMI

     Kahvaltılarımızın vazgeçilmez öğelerinden biride peynirdir. Peynirin içeriğinde bulunan kalsiyum kemiklerimiz için ideal bir kaynaktır. Peynirin içinde bulunan vitaminler ise vücudumuz için çok önemlidir. Bu yüzden peynir tüketimini düzenli bir şekilde yapmalıyız. Son yıllarda peynir çeşitleri giderek artmaktadır. Özellikle hazır peynirler, içeriğindeki katkı maddelerinden dolayı doğal peynirlerin etkilerini vermez. Bu yüzden peynirlerden tam bir yarar alabilmek adına kendi peynirimizi kendimiz yapmalıyız. Peynir yapmak biraz zahmetli olsa da, sonuç itibariyle kendi emeğimiz bir ürün olacağı için sağlığımıza sağlık katacaktır. Evde peynir nasıl yapılır, evde peynir yapmanın püf noktaları nelerdir, diye merak edenler için kısaca peynir yapımı hakkında bilgi verelim.

     Evde kendi peynirini yapmak isteyip bir türlü cesaret edemeyen hanımlar hiç üzülmesin. Evde peynir nasıl yapılır, evde peynir yapmanın püf noktaları nelerdir, açıklıyoruz. 


     Peynirin ana malzemesi süttür. Bu yüzden öncelikle sütümüzü mikroplardan arındırmak üzere kaynatıyoruz. Daha soran sütü soğumaya bırakıyoruz. Mayalandırmak üzere 1 çay kaşığı peynir mayasını sütün içerisine ekliyoruz. Mayalanması için tenceremizi kalın bir örtü sarıp 6 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz. 6 Saat geçtikten sonra katılaşmaya başlayan süt, bir başka temiz beze nakil edilerek asılır. Bir 6 saatte asılmış olarak mayalanır. İyice süzülen süt, tekrar bez bir süzgeç içene konur. Şekillenmesi için üzerine ağırlık konur ve beklemeye alınır. Peynir kıvamına hazır hale geldiğinde tuzlanarak saklanır.



Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları