Gelinin Kankasına Özel Taktikler

Gelinin kankası ne işe yarar? Nasıl değerlendirilir, neler yapmakla yükümlüdür? Hadi öğrenelim!

İnsanların çevrelerinde ki kişilerin yavaş yavaş evlenmesi ile birlikte başlayan yalnızlığının ardında her zaman hayaller kalır. Yapılan düğünlerden tecrübe kazanılır, kendi düğününün daha güzel olması için fikirler edinilir. Peki, bu anlamda özellikle gelin adayının en yakın arkadaşı iseniz neler yapmanız gerekir? Gelin adayı bu dönemde en çok neye ihtiyaç duyar? Hep birlikte öğrenelim, bildiklerimizi paylaşalım.

Öncelikle kişinin en yakın arkadaşı gelin oluyorsa ve siz bu durumu hiç beklemediğiniz bir anda öğreniyorsanız; küçük bir şok geçirmeniz için vakit tanınıyor. Çünkü, aslında gelin adayımız da şokta ve ne yaptığının farkında değil. İşler ciddiye binmeye başladıktan sonra, acilen toparlanmalı ve “Ne giyeceğim?” kısmına geçmelisiniz. Bu sizin en yakın arkadaşınız için bir nevi temsili görüntü verecektir, sonuçta. Geline bak kankasını al misali…

Gelinin evlenmek için kısa bir süresi varsa ve isteme töreni bir an önce gerçekleşecekse önceliğimiz evden uydurabileceğimiz güzel kombinler yaratmak olmalıdır. Eğer bu anlamda gardırobunuz zayıf ise acil bir alışveriş yapıp yine evden olabilecek şeylere uygun ve değerlendirebilecek türde giysiler almaya çalışmak mantıklı olacaktır. Daha sonra, isteme töreninde gelinin en yakın arkadaşı olarak “Katya” olacağınızı unutmayın. Su içip içmeyeceğini,tuvaletinin gelip gelmediğini sürekli sorup takip edeceksiniz. Çünkü bunlar bir Katya olarak öncelikli görevlerden.

İsteme töreni bitti nişanda bir arada yapıldı zaten, sırageldi kına gecesi ve esas düğüne…

Kına gecesinde kesinlikle oturmayacak, ayaklarınız konuşmaya başlayana kadar oynamak zorunda kalacaksınız. Tabii tercih meselesi bir de, gelinin kankaları çok ise sık sık oturmak için vakit bulursunuz. Bu süreçte yine gelinin kuaför ve kıyafet giydirme işlerinde yanında olmayı da unutmayın,söylememize gerek yoktu sanırım.

Kına gecesinde bir nedime olarak kına yakmanız da ayrıca gerekmektedir. Kına sevmeyen insana bile kına yaktırır gelinin kankasının kına gecesi

Ve esas gün, düğün

Düğünde kapıda tek tek insanları karşılamak sizin göreviniz değil, bunu zaten düşünmeyin. Gelin odasında olun, gelinin tuvaletini yaptırın,gelinin fotoğraflarını çekin, bol bol oynayın. Takınızı takın ve düğünden herkes ayrılana kadar bekleyin. Bu kısım önemli. Zira ev sahibi tarzında bir konumunuz var düğün için.

Ayak ağrıları ve uykusuz geceler artık bitti, eski hayatınıza hoş geldiniz!

gelin evlilik gelinin kankası düğün