Güvenli bir cinsel ilişkinin ilişki esnasında sadece prezervatif kullanmaktan ibaret olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz.

Çiftler arasında yaşanan güvenli cinsel ilişki, sadece gebelikten korunmayı ifade etmiyor. Çoğu kişinin güvenli ilişki denildiğinde aklına ilk olarak kondom gelse bile güvenli cinsel ilişkinin kapsamı, bu kadar dar değil.

Hem kadınlar hem de erkekler için tavsiye edilen güvenli cinsel ilişkinin faydaları ise şu şekilde;

• Öncelikle cinsel birleşim esnasında kullanılan kondomların, erkek ve kadını aids vb. virüsler kapmaktan koruduğunu söyleyebiliriz. Yani tanımadığınız biri ile ilk kez cinsel ilişkiye girecekseniz, kesinlikle prezervatif kullanmayı denemelisiniz. Ufak bir hatanız, kısırlıktan tutun da hiv virüsü kapmanıza kadar pek çok açıdan hayatınızı zindan edebilir.

• Güvenli cinsel ilişkiye giren bayanlar, daima kendilerini normal ilişkiye göre daha mutlu hissederler. Hamile kalma riski ile karşılaşmak istemeyen bayan, eşi kondom kullandığı için hem cinsel ilişkiden daha çok zevk alır hem de cinsel birleşim esnasında daha rahat davranır. Bu durum da kadınların orgazm olmalarını olumlu yönden etkiler, diyebiliriz. 

• Güvenli cinsel ilişki yaşayan kadınlar, bulaşıcı hastalıklar kapmanın getireceği psikolojik baskılardan da kurtulabilir. Aksi halde kadının cinsel ilişkiden hastalık kapması, toplum içinde kendini daha aşağılanmış ve dışlanmış hissetmesine de neden olabilir. Yani güvenli cinsel ilişki yaşayarak, toplumsal ve sosyal baskılardan, başkalarının sizin için ne düşüneceği derdinden de kurtulabilirsiniz.

• İlişki sonrasında hamile kalmanız, psikolojik açıdan sizi oldukça kötü bir şekilde etkileyebilir. Özellikle evlilik dışı hamile kaldığınızda bu durum, çocuğunuzu aldırmanıza bile neden olabilir. Kürtaj olan kadınların ne kadar çok mutsuzluk ve duygusal boşluk yaşadıklarını söylememize bile gerek yok. Kürtaj vb. olası durumlarla karşılaşmamak adına özellikle evlilik dışı ilişkilerinizde kesinlikle kondom kullanılmasından yana olmalısınız. Şayet partneriniz kondom taraftarı değilse kadın kondomu kullanarak, kendinizi garanti altına alabilirsiniz.

• Korunmasız cinsel ilişki sonrasında hamile kaldığınızı farz edelim. Çocuğunuzun yaşamasını istediğiniz için de kürtaj olmadığınızı. Böyle bir durumda çocuğunuzu kabul etmeyen bir erkek, en büyük kabusunuz ve hayatınızın en büyük hatası olabilir. Ne olursa olsun, ne kadar çok severseniz sevin, nişanlınız bile olsa hiç kimseye güvenmeyin!

• Tek gecelik ilişkilerin bayanlardan çok erkeklerin başını ağrıttığını söyleyebiliriz. Tek gecelik ilişkiden dünyaya gelen bir çocuk, siz tam da evlenip baba olduğunuz bir anda hayatınıza girebilir. Bu durum ise aile birliğinin sarsılmasına ve eşiniz ile aranızda sorunların başlamasına neden olabilir.

Büyük ihtimalle çevrenizde ya da en azından filmlerde bu tarz örneklere sık sık rastlıyorsunuz. Ancak Türk toplumu olarak en büyük hatamız, ‘bu, bizim başımıza gelmez’ düşüncesi oluyor.

Bu düşünceden hemen uzaklaşmalı, acı sonla karşılaşmamak adına evlilik dışı cinsel ilişkilerinizde önceliği daima hamilelikten korunmaya vermelisiniz. Aksi halde kendinizi bir anda büyük bir çıkmazın içinde bulabilir, filmlerdeki o acıdığınız kadından biri de siz olabilirsiniz.

submit to reddit
Bumerang - Yazarkafe

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları