İşid Terör Örgütü Kurucusu Ve kuruluş Süreci
Vahşi, cani Müslüman ve Müslümanlık Düşmanı Örgütlerden Biri

Ebu Bekir El-bağdadi Kendisini Halife ilan ederek Irak ve Şam İslam Devleti örgütünü kurdu ve lideri olarak yaşamaya devam ediyor.Ebu Bekir el-Bağdadi Irak savaşı esnasında Irak'ta el- kaide'ye bağlı örgütün temellerini attı.Suriye'de çıkan iç savaş ile birlikte bu ülkeye gitti ve Nisan 2013'te el-nusra cephesi ve kendi örgütünü Irak ve Şam İslam Devleti adı altında birleştiğini ilan etti.Nusra Cephesi liderleri birleşmeye karşı çıktı ve el-Kaide lideri Eymen ez-Zevahiri'ye durumu iletti. 2013 yılında El-Cezire'ye sızdırılan bir mektup ve ses kaydıyla El-Kaide lideri Eymen el Zevahiri bu grubun Suriye kanadını tasfiye ettiğini açıkladı. Fakat IŞİD emiri Ebu Bekir el-Bağdadi bu tasfiye kararını reddettiğini ve grubun Suriye'deki operasyonlarına devam edeceğini açıkladı. Raporlara göre Nusra Cephesi'ne bağlı yabancı militanların %80'ini kontrolü altına aldı. 4 Ekim 2011'de ABD Forbes Dışişleri Bakanlığı el-Bağdadi'yi küresel terörist ilan etti ve yakalanması ya da öldürülmesi için 10 milyon dolar ödül koydu. 5 Kasım 2014'te Forbes'in "Dünyanın En Güçlü İnsanları" listesine girdi

Bağdat'ta bir üniversitede İslami Bilimler alanında doktora yapmıştır.El-Bağdadi hakkında net bilgiler bulunmasa da 1971 yılında Irak'ın Samarra ilinde doğduğuna inanılır. Raporlara göre ABD'nin Irak'ı işgal ettiği 2003 yılında o civarda bir camide imamdı. Saddam Hüseyin döneminde militan görüşlere sahip olduğuna dair söylentiler de vardır. Ayrıca Güney Irak'ta ABD güçleri tarafından 4 yıl esir olarak tutulduğu dönemde radikal İslam'ı benimsediği de söylenir.En önemli bulgularına rastlanan bir diğer olay ise Amerikan işgali sırasında Amerikan askerlerinin silah ve mühimmatlarının korumasına ve lojistik desteklerinin sağlanmasına yardımcı olmasından sonra Işid ile ilgili planlarını ortaya koymasıyla başlamıştır. Amerikan Ordusunun getir-bırak doktrinini bu yöntemle kullanarak örgütüne silah ve mühimmat sağlamıştır.Bu süreçte Amerikanın ayakçılığını yaparken yüce amerika kutsal bir görev vererek islamı da kendilerine siper ederek yeni bir terör yapılanmasına sebep olmuştur.

ABD'nin 2003 yılında Irak'ı işgaliyle birlikte Bağdadi'nin birkaç küçük militan grubu yönetmeye başladığı iddia edilir. Daha sonra Mücahit Şura Meclisi'nde söz sahibi olmuştur.

2 Şubat 2004'te, Irak'taki Amerikan birlikleri tarafından Felluce yakınlarında tutuklanarak, Aralık 2004'e kadar Ebu Garib ile Camp Bucca'da tutulmuşlar. Ebu Eyyub el Mısri'nin 18 Nisan 2010'da öldürülmesi Irak İslami Devleti'nin başına geçti.2 Mayıs 2011'de ABD komandolarının el-Kaide lideri Üsame bin Ladin'i öldürmesinin ardından, el-Bağdadi Üsame bin Ladin'den övgülerle bahsederek; ölümünün sorumlularına karşı şiddetle karşılık verileceğine dair tehditler içeren bir bildiri yayınladı. 5 Mayıs 2011'de 24 polisin öldüğü ve 72 kişinin yaralandığı Hilla saldırısını el-Bağdadi üstlendi. Mart ve Nisan 2011 arasında Irak İslam Devleti el-Bağdadi'nin emriyle gerçekleştirilen 23 ayrı saldırının sorumluğunu üstlendi. 15 Ağustos 2011'de Irak İslam Devleti'nin Musul'da  70 kişinin ölümüne sebep olan suikast girişimleri başladı. Örgüt internet sitesinden yaptığı açıklama ile Üsame bin Ladin'in intikamını almak için Irak'ta 100 ayrı saldırı gerçekleştirdiklerini açıkladı. 22 Aralık 2011'de Bağdat'ta koordineli bir şekilde seri intihar saldırıları başladı. Bu saldırılar sonrasında 63 kişi öldü, 180 kişi yaralandı. Bombalamalar ABD'nin Irak'tan çekilmesinin hemen ardından başladı.

Örgütün Suriye'de de yayılması için çalışmalara başladı ve grubunu genişleterek Irak ve Şam İslam Devleti adını verdi. El-Bağdadi halen örgütün Irak ve Suriye'deki tüm aktivitelerini yönetmekle sorumludur. Ayrıca geniş çaplı bombalama ve suikast eylemlerinin de mimarıdır. 

Yani Amerika öyle bir duruma getiriyor ki; bir terör örgütünün feda edip yok ederken hemen paralelinde yeni bir örgütün kurulması yapılanması ve eğitimini alması ile piyasaya sürüyor.

İslam Ve Müslümanlıkla Alakası olmayan teröristler

İslam Ve Müslümanlıkla Alakası olmayan teröristler

Bu gördüğünüz karede İŞİD vahşiliğin dozajını aşarak, infazcıya kendi öz ağabeyini öldürtüyor. Evet işin ilginç yanı bu militan ağabeyini gözünü kırpmadan öldürebiliyor olması. Ağabeyini öldürme sebebi ise ajanlık yaptığının idda edilmesi.

İşte vahşetin boyutlarını fark edebilmeniz açısından bir kare daha. Gerçekten habere bakarsanız o daha ilginç. Haberde ilk  defa batılı bir çocuk kullandılar diye bahsediliyor.Yani biz doğulu çocukların küçük yaşta katil olmalarına alıştık ama işin ilginç yani batılı çocuk kulanmaları. Gerçekten iğrenilecek bir şey. Bu çocuklar katliam yapıyor hemde bu yaşta ileride nasıl bir durumda olacaklarını hayal etmek bile mümkün değil.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları