Hangi illerde okullar tatil oldu?

Türkiye'yi etkisi altina alan yogun kar yağışı sebebiyle Ankara ve 22 ilde 30 Aralık 2016 Cuma günü eğitime ara verildi.

Ankara'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil oldu.

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce, Ankara ilimiz genelinde 29 Aralık Perşembe günü akşam saatlerinden sonra tekrar başlayacak kar yağışının yarın sabah saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği, kar yağışı neticesinde de bu gece ve yarın sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği değerlendirilmektedir.
Bu değerlendirmeler ışığında, yaşanabilecek olumsuzlukların en aza indirilmesi amacıyla, ilimiz genelindeki resmi ve özel eğitim kurumlarında 30.12.2016 Cuma günü de eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Kamuda görevli hamile ve engelli çalışanlar da bu tarihte idari izinli sayılacaktır" denildi.

Bursa Valiliği de köü hava koşulları nedeniyle Büyükorhan, Harmancık, Keles ve Orhaneli ilçelerinde bulunan ilk, orta öğretim okullarda eğitime 30 Aralık Cuma günü ara verdi.

Yurdu etkisi altına alan kötü hava koşulları Bursa'da yaşamı olumsuz etkiledi.Valilik Siddetli kar yagisi ve tipinin etkili olduğu dağ ilçesi olarak bilinen Büyükorhan, Harmancık, Keles ve Orhaneli'de ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verdi. Yetkililer, kötü hava koşullarının devam etmesi halinde diğer ilçeler hakkında da karar vereceklerini söylediler.

Valiliğin halka geç duyurmasından dolayı ;sabah çocuklarını okula gönderen ailelerin okullarin tatil olduğunu sabah öğrenince aşırı tepkiler gosterdi.

Uşak Valiliğinden yapılan açıklama da şu şekilde; “Uşak Meteoroloji Müdürlüğü’nün Hava Tahmin Raporlarında bildirilen mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler değerlendirildiğinde, öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için; İl genelinde ilçeler dâhil temel eğitim (Taşıma Merkezi Okullar), özel eğitim ve ortaöğretim kapsamında taşımalı olarak erişim sağlanan öğrencilere ve birleştirilmiş sınıflı köy okullarının 30 Aralık 2016 Cuma günü 1 (bir) gün süreyle tatil edilmesi kararı alınmıştır. Bunların dışında kalan yerleşim yerlerindeki okullarımızda Eğitim Öğretimin devam etmesine karar verilmiştir” denildi.

Bilecik'te ilk ve orta dereceli okullar, olumsuz hava koşulları nedeniyle 30 Aralık Cuma günü tatil edildi. 

Aksaray'da, kent genelinde eğitime bugün ara verildi.

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar bugün de tatil edildi. 

Antalya'nın Akseki ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir günlüğüne ara verildi. 

Çanakkale,Bartin,Manisa,Eskişehir,Sakarya,Kocaeli,Çankiri,Konya,Isparta,Burdur gibi iller de de okullar yoğun kar yağisi sebebiyle tatil edildi.

submit to reddit
Parodik İçerik Paylaşım Platformu

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları