Kasko ve Trafik Sigortası Üzerine
Aktif olarak araç kullanan kişilerin sayısının her geçen gün daha da çok artması, trafik kazası oranlarının da aynı seviyede artmasına neden oluyor.
Böyle zor anlarda aracınızı koruma altına almak, ekstra maliyetler ile boğuşmamak istiyorsanız; kasko yaptırmanızı tavsiye ediyoruz.

Zorunlu trafik sigortasından daha kapsamlı olan ve araç sahibine daha çok avantajlar sunan kasko sigortası; iradeniz dışında aracınızın uğradığı hasar dolayısıyla sizlere ödenen tazminatı ifade ediyor. Tabii ki bu hasarda hiçbir şekilde sizin katkınız olmaması gerekiyor. Yani kasko yaptırdığınızda kendi aracınızı bir nevi sigorta ettirmiş oluyorsunuz.

Bir süredir zorunlu tutulan trafik sigortası ise kaza esnasında sizin değil de karşı tarafın zararını karşılamaya yönelik olarak ödenen bir tazminat. Yani zorunlu trafik sigortası, sizin değil de karşı tarafın zararını karşılıyor. Böylelikle siz de karşı tarafa yüksek meblağda tazminat ödeme derdinden kurtuluyorsunuz.

Kasko ve Trafik Sigortası Arasındaki Farklar?

·        Tüm kasko sigortaları, isteğe bağlı olmasına rağmen, trafik sigortası zorunludur.

·        Kaza sonrasında trafik sigortanızın olmadığı fark edilirse, aracınız yüzde yüz trafikten men edilir. Yani trafik sigortası yaptırmamanın bedeli, oldukça büyüktür. Aynı durumda kasko sigortanızın olmaması ise aracınızın men edilmesine sebep teşkil etmez.

·        Kasko poliçelerinizin alt ve üst limitlerini sizler belirleyebilirsiniz. Oysaki devlet tarafından zorunlu tutulan trafik sigortalarında, böyle bir durum söz konusu değildir. Yani trafik sigortaları,esnek bir yapıya sahip değil, diyebiliriz.

·        Zorunlu trafik sigortası hesaplamalarında yetkili kurum, Hazine Müsteşarlığı’dır. Bu teminat belirlemelerinde ise serbest tarifelerden yararlanılır. Kaskoda tüm tarifeler, araç sahibi tarafından belirlenir.

Kasko Sigortası Kapsamı:

·        Çarpma, yanma, çalınma, çarpılma gibi anateminatlar

·        İsteğinize göre tercih edebileceğiniz ekteminatlar.

İhtiyaçlarınıza göre kasko sigortalarınızın neleri karşılayabileceğini, ek teminatlar doğrultusunda sizler de belirleyebilirsiniz.

Özellikle araçların trafikte yoğun olarak kullanıldığı bir şehirde yaşıyorsanız, kasko sigortası yaptırmanızı tavsiye ediyoruz. Tabii ki ilk dileğimiz, böyle zor durumlarla hiçbir zaman karşılaşmamanız yönünde. Her seyahatinizin bir diğerinden daha mutlu, güvenli ve keyifli olması dileğimizle…

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları