Kadınlarda görülen bir rahatsızlık olan nemfomani, kadının sürekli eş değiştirmek istemesi, yeni eşlerde her defasında cinsel ve duygusal doyuma ulaşmayı hayal etmesi ancak her defasında aynı hayal kırıklığını yaşaması için tabir edilen bir cinsel işlev bozukluğudur. Öyle ki bu rahatsızlıktan muzdarip kadınlar, hasta olduklarının bile farkında olmadan cinsellik yaşayamadıkları müddetçe kendilerini mutsuz, yorgun ve istenmeyen bir kişi olarak hissederler.

Hangi yaşta hangi toplumsal ve ahlaki değerlere sahip olursa olsun manevi boşluk yaşayan bir kadın, zamanla nemfomani ile karşılaşmak durumunda kalabilir. En saygın, en başarılı ve en mükemmel kadınlar arasında bile bu rahatsızlığa yakalananlar bulunabilir. 

Kadında cinselliğe aşırı düşkünlük ve bitmek bilmeyen şehvet ve seks arzusu olarak da tabir edebileceğimiz bu rahatsızlık, geçmiş toplumlarda da oldukça önemli kadınlarda görülmüştür. Erkeğe doyamama olarak ortaya çıkan bu rahatsızlığın erkeklerde görülen versiyonuna ise satiriais adı verilir. 

Yalnız bu noktada eşine ve sevdiği kişiye yoğun cinsel istek ve arzu duyan kadınları da ayrı tutmak gerekiyor. Bir kadının nemfoman olarak değerlendirilebilmesi için öncelikle tüm beğendiği erkeklerle yatmayı arzulaması şart, diyebiliriz. Bu erkeklerin hangi sınıftan olduğunun da kadın için herhangi bir önemi olmaz. Nemfomanlar, aynı zamanda toplumsal baskılara da böylelikle baş kaldırmaktan büyük bir haz duyarlar.

Seks bağımlısı olan nemfomanlar, sürekli olarak bir şeylerin yolunda gitmediğini hissederler. Gündelik faaliyetlerini sürekli olarak aksatırlar, dikkatlerini toplamakta güçlük çekerler, çok zor orgazm olurlar, orgazm olsalar bile kendilerini yeterince tatmin olmuş hissetmezler. Yani cinsel boşalmada bile bir türlü doyuma ulaşamayan nemfomanlar, sürekli olarak bir cinsel gerilim hali içerisindedir. Bu kişilerde orgazm bozukluğu da oldukça sık olarak görülür.

Erkekler ile uygun ilişkiler kuramayan, sürekli eş değiştiren, yakınlık kurmakta zorluk çeken nemfomanlar, hiçbir erkeğe de bağlanmazlar ve ilişkilerini bir türlü ciddi bir boyuta taşıyamazlar. Seven kadınların yaptıkları eşe bağlı olma vb. davranışların ve hissiyatların onlarda hiçbiri yoktur.

Nemfomani Nedenleri

1) Genetik faktörler

2) İç salgı bezlerinde görülen düzensizlikler

3) Ruhsal bozukluklar ve kişilik bozuklukları

4) Organik türden beyin hastalıkları

5) Kişinin çocukluğunda baba sevgisinden yoksun kalması ve kendini güvende hissetmemesi

6) Bunalımlar ve psikolojik dengesizlikler

7) İlaç ve uyuşturucu kullanımı

Özellikle çocukluk yaşlarında babasından ilgi göremeyen kızlar, büyüdüklerinde bu ilgiyi karşı cinste aramaya başlar. Ancak bu ilgiyi göremedikçe ya da ilgiden memnun olmadıkça başka eşlere yönelirler. 

Bu gibi aşırı cinsel istek duyan ve bir türlü cinsel doyuma ulaşamayan bayanların tedavi olması gerekir. Tedavi sonrasında nemfomanlar, düzelerek sağlıklı bir ilişki kurma becerisi geliştirebilirler. Ruhsal sorunlar söz konusu ise hastaya psikoterapinin yanı sıra ilaç tedavisi de uygulanır. 

Bu yüzden cinselliğini abartılı yaşayan kadınları suçlamadan önce nemfoman olup olmadığını da göz önünde bulundurmak gerekir.

submit to reddit
Parodik İçerik Paylaşım Platformu

Bu İçeriğe Tepkini Göster! (En fazla 3)

Facebook Yorumları