Oruç Zamanı Yaklaştı; 2016 Ramazan Ayın Kaçında? İlk Oruç Ne Zaman?
On bir ayın sultanı Ramazan'ın ilk orucu ne zaman teşrif edilecek?

Ramazan ayı yaklaştıkça her müslümanın dilinde aynı soru ilk oruç ne zaman hangi güne denk geliyor. Veya Ramazan bayramı ne zaman, kaç gün olacak gibi sorular akıla geliyor. Bir çok kişiyi sevindirecek Ramazan bayramı tatili de bu sene arefe günü pazartesi olduğu için o gün öğleden sonra ve 3 günlük resmi tatilin ardından cuma günü iş başı yapılacak mı yoksa tatil 9 günemi çıkartılacak sorularının yanıtlarını hep beraber bekliyoruz..

2016 Ramazan'ın İlk Orucu Ne Zaman?

Ramazan ayına sayılı günler kaldı.  Haziran Pazartesi sabahı sahura kalkarak ilk orucumuzu tutacağız. 

Ve son orucumuzu 4 Temmuz Pazartesi günü tutacağız. Arefe günü olan 4 Temmuz Pazartesi gününün akabinde, Ramazan bayramının ilk günü Salı günü başlayacak ve 7 Temmuz Perşembe günü sonlanacak.

Bu yıl Ramazan Bayramı'nın Pazartesine denk gelmesi tatilin 9 gün olabilme ihtimalini ortaya çıkarıyor. Cuma gününün de eklenmesi halinde, tatil 9 güne uzayabilir. 

2016 Ramazan Ne Zaman Başlıyor?

On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif, bu yıl 6 Haziran Pazartesi günü başlayacak. 6 Haziran 2016 tarihinde başlayan Ramazan'ı Şerif, 4 Temmuz Pazartesi günü son bulacak.  Arefe günü olan 4 Temmuz Pazartesi gününün akabinde, Ramazan bayramının ilk günü Salı günü başlayacak ve 7 Temmuz Perşembe günü sonlanacak.

2016 Ramazan Bayramı Ne Zaman?

Regaib kandili ile birlikte 7 Nisan'da girdiğimiz üç ayların içerisinde yer alan Ramazan-ı Şerif'in, müslümanlar tarafından ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Rahmet, mağrifet ve bereket mevsimi olan Ramazan ayı 6 Haziran Pazartesi günü kapımızı çalacak. Halk ağzında 'Şeker Bayramı' olarak nitelendirilen Ramazan Bayramı, arefe günü ile 4 Temmuz Pazartesi günü (Yarım gün tatil) başlayacak. 5 Temmuz Salı, 6 Temmuz Çarşamba, 7 Temmuz Perşembe günü ise 1-2-3'üncü günler kutlanacak.

2016 Ramazan Ayı Takvimi

06 Haziran 2016 Pazartesi Ramazan'ın Başlangıcı

01 Temmuz 2016 Cuma Kadir Gecesi

04 Temmuz 2016 Pazartesi Arefe

05 Temmuz 2016 Salı Ramazan Bayramı (1.Gün)

06 Temmuz 2016 Çarşamba Ramazan Bayramı (2.Gün)

07 Temmuz 2016 Perşembe Ramazan Bayramı (3.Gün)

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları