DİZİLERDEN OSMANLI PADİŞAHLARI DAHA ÇOK DİKKAT ÇEKMEYE BAŞLADI

OSMANLI PADİŞAHLARININ HAYATLARINI ÇOK MERAK EDİYORUZ.HEPSİNİN BİR ÇOK DEĞİŞİK HAYAT HİKAYELERİ VAR.

Onlardan bir kaçını sizle paylaşalım...


1. I. Murat'ın ilginç bir hikayesi

I.Murat Osmanlı’da saltanatın babadan oğula geçmesi geleneğini bozarak, padişah olması gereken abisi Halil’i öldürüp tahta geçti. Tahta geçtikten sonra diğer kardeşi İbrahim’i öldürttü. Daha sonra tahtta gözü olduğundan şüphelendiği öz oğlu Savcı Bey’i önce kör etti ardından hırsını alamayıp öldürttü ve cesedini şehrin merkezine astı.

2. I. Beyazıt'ın hikayesi

I. Beyazıt Kosova savaşında babasının ölmesinin ardından, babası ile birlikte savaş meydanında vuruşan kardeşi şehzade Yakup’u oracıkta hiç vakit kaybetmeden öldürttü.


3.  II. Beyazıd'ın kardeşinin peşine düşmesi ve öldürtmesi

Fatih Sultan Mehmet’in ölümünün ardından tahta çıkan II. Bayezid İtalya’ya kaçan kardeşinin peşini bırakmadı, önce ülkede kalan 4 çocuğunu öldürttü daha sonra kiralık katiller vasıtasıyla kardeşi Cem Sultan’ı öldürttü.


4. Fatih Sultan Mehmet'in kardeş katli

II. Mehmet (Fatih Sultan Mehmet) tahta çıktığında daha 2 yaşında olan kardeşini boğdurtarak öldürttü. 


5.

Kanuni Sultan Süleyman'ın büyük oğlu şehzade Mustafa’yı öldürmekle kalmadı. Mustafa’nın ölümünün ardından, annesi Hürrem Sultan’ın da ölümüyle iyice korkuya kapılıp İran'a kaçan Hürrem’den olma 2. Oğlu Beyazıt’ı da  vererek İran’da öldürttü, bununla yetinmeyip Beyazıt’tan olma 4 öz torununu da öldürttü.


submit to reddit
Parodik İçerik Paylaşım Platformu

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları