Son günlerde gündemde oldukça çok konuşulan Pokemon GO hakkında her şey sizlerle...

Pokemon GO, duyduk duymadık, büyük küçük demeden her kitleyi peşine taktı sürüklüyor bir maceraya. Oynayanlar bir yana oynayamayanlarda çok olduğu için bizde sizleri düşünerek bu Pokemon Go nedir, nasıl indirilir, nasıl oynanır gibi sorularınızı yanıtlamaya çalıştık.

Android Telefon Kullananlar Pokemon Go'yu Nasıl İndirecek?

Öcelikle ilk olarak yapacağınız şey buraya tıklayarak açılan siteden 'download apk' butonuna basarak oyun için olan apk dosyasını indiriyorsunuz. Telefonunuzun güncellemelerini yaptığınızdan emin olun çünkü en az 4.4 sürümünü kullanıyor olmanız gerekiyor. 

Dosyayı indikten sonra telefonunuzun 'Ayarlar' kısmına girip 'Güvenlik' seçenekleri üzerinden 'Bilinmeyen Kaynaklar' bölümünün aktif edildiğinden emin olun. Aksi takdirde oyun yüklenmiyor. Bu seçeneği aktive ettikten sonra indirdiğiniz dosyaya tıklayarak oyunun kurulumunu çok basit şekilde tamamlayabiliyor ve Pokemon GO'yu yüklemiş oluyorsunuz.

Not: Apk dosyaları resmi sürüm garantisi altında olmadığı ve direkt olarak yapımcılar tarafından dağıtılmadığı için telefonunuza zarar verebilir, son karar sizindir.

IOS Telefon Kullananlar Pokemon Go'yu Nasıl İndirecek?

  • IOS telefon kullanıcılarının öncelikle yapması gereken şey App Store hesaplarından çıkması gerekiyor. Bunun için App Store'u açtıktan sonra en altta bulunan "Kimlik" seçeneğine tıklayıp "Log Out" demelisiniz.

Sonraki işlemimiz "Safari" üzerinden Pokemon GO diye aratmak ve App Store linkine tıklamak. "Mağazanızda yok" gibi bir uyarıyla karşılaşınca "Geç" diyebilirsiniz ve Yeni Zellanda'ya tıklayabilirsiniz.

"Log Out" yaptığınız bölümden yeni bir hesap açacaksınız, fakat "None" seçeneği çıkmazsa eğer direk olarak uygulama üzerinden "Get" diyerek oradan hesap açmalısınız.

Ödeme seçeneklerinde "None" seçerek geriye kalan bilgileri sallayabilirsiniz ve sonra oyunu indirebilirsiniz. İşleminiz bittikten sonra "Log Out" diyerek kendi orjinal hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

Geriye kalan şey oyunu tekrar açıp giriş yapmak.

İkinci bir yolu ise google hipstore yazıp açılan kısımda pokemon go ya tıklayıp indirebilirsiniz. En kolay yöntem budur. Ayarlardan da uygulamayı güvenilir kıldıktan sonra hiçbir zorluğu kalmıyor.

Pokemon Go'da Yeni Bir Pokemon Nasıl Yakalanır?

Pokemon Go oyununu açtığınız da  sizden kamera ve gps izni isteyecek. Ve karşınıza bir harita çıkacak ilk görev olarak en yakınınız da bir pokemon belirecek bende balbasar çıktı mesela yatağımın üzerinde. Kamerayla eş değer bir görüntü sağlayarak pokemonu sanki yatağınızın üzerindeymiş gibi gösteriyor ve üzerine tam da kafasına pokemon topunu parmağınızla fırlatmanız gerekiyor. başarılı bir atış yaptığınız poke topunuzun içerisine pokemonu yakalamış olacaksınız.


Daha fazla pokemon bulmak için çevrenizi sürekli gezmeniz gerekecek. Eğer yanınız da bir pokemon belirirse uygulama bir titreşim yayarak tam yanınızda bir pokemon olduğunu size bildiriyor.


Pokemon yakalamanın ikinci bir yolu da bulunmaktadır. Yani AR modu. Bu moda geçerek ekranın üst kısmından, pokemonu animasyon üzerinden de yakalaya biliyorsunuz. İki yöntemle de pokemonları yakalayabilirisiniz fakat tabi garantisi yok. İsabetli atışlar yapmanız gerekiyor. Ne isabetli atış, o kadar çok pokemon.

Pokemonlarınızı Geliştirebilirsiniz

Stardust iksirlerini pokemon toplarken toplayabilir ve bu iksirlerle de pokemonlarınızın seviyelerini geliştirebilirsiniz. 

Pokemon GO 'da "Poke Stop" lar Ne İşe Yarıyor

Haritada mavi noktalar olarak bilinen "Poke Stop" lar hediyeler kazanacağınız noktadır. Poke topları, canlandırmalar veya iyileştirmeler gibi hediyeler kazanabilirsiniz. 

Her Zaman Aynı Çeşit Pokemonlar Çıkıyor?

Birçok kişinin başına geleceği durumlardan biri olan bu durum oldukça kararsızlık belirten bir durumdur. İster pokemonlarınızı profesöre gönderip size bir şeker vermesini sağlayabilirsiniz isterseniz de poke toplarınız eksilmesin istiyorsanız yeni pokemonlar aramak için poke toplarınızı harcamayabilirsiniz.

Pokemon Go Savaş Zamanı

Pokemon Go'nun eğlenceli yanlarından biride diğer pokemoncularla savaşmak. Tabi ki kazananın pokemonu aldığını unutmamanız gerekiyor yani karşınızda ki pokemoncuyu yenemezseniz elinizdeki pokemondan da olabilirsiniz bizden söylemesi...

submit to reddit
Bumerang - Yazarkafe

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları