Popmundo ile Hayallerinizi Yaşayın!
Merhaba okumayı seven ve oyun severler! Popmundo yazısını görüp geçmişe dönenler olmuştur aranızda ya da henüz Popmundo ile tanışmamış olanlar. Popmundo’da neymiş diye kendinize sorduğunuzu hatta merakla hemen arattığınızı düşünüyorum. Nefesinizi kesmeden okuyacağınız bu yazı tam da size göre.

Merhaba okumayı seven ve oyun severler! Popmundo yazısını görüp geçmişe dönenler olmuştur aranızda ya da henüz Popmundo ile tanışmamış olanlar. Popmundo’da neymiş diye kendinize sorduğunuzu hatta merakla hemen arattığınızı düşünüyorum. Nefesinizi kesmeden okuyacağınız bu yazı tam da size göre.

“Popmundo, oyuncuların sanal bir müzik endüstrisi içerisinde şöhret için birbirleriyle yarıştıkları bir çevrim içi rol yapma oyunudur.” Oyun tam da buradan başlarken, aslında Popmundo’da sadece müzik olmadığını hatırlatmakta fayda vardır. Popmundo, 5000 gerçek gündür çevrim içi. Ayrıca küçük bir hatırlatma yapalım: Popmundo oynamak için herhangi bir şey indirmenize gerek yok. Piknikte, okulda, işte, yolda yürürken… Kısacası normal hayatınızın her anında Popmundo oynayabilirsiniz. Popmundo oynarken kendinizi bir yönetmen olarak düşünmenizi istiyorum. Bir yönetmensiniz ve yönettiğiniz karakteriniz bulunuyor. Bu karakterle bakalım neler yapabiliyoruz, hep birlikte görelim.

Öncelikle www.popmundo.com sitesine girip, bir hesap oluşturmamız gerekiyor. Sonrasında hesabımıza gelen şifreyle oyuna tekrar giriş yapıp, bir karakter oluşturmamızı isteyecek sistem bizden. Küçükken sims oynayanların en sevdiği şey olsa gerek. Giyinmek, giydirmek ve yönetmek! Karakterimizin isminden, yaşına; doğduğu şehirden mesleğine… Her şeyini seçerek ilerliyoruz. Bunları da hallettiğimize göre oyunumuza başlayabiliriz.

Müzik

Popmundo bir müzik oyunu olduğu için temel anlamda sistemin bizden istediği bir şey bulunuyor. Korkmayın hemen, çok basit. Hangi müzik türünü yapmanızı ve kariyerinizi hangi müzik türünde ilerletmek istediğinizi soruyor. 17 müzik türünden bir tanesini seçtikten sonra sistem tarafından otomatik olarak yazılmış iki şarkı ve yine sistem tarafından ayarlanmış bir konserle hayata gözlerinizi açıyorsunuz. Evet, artık hayranlarımızla karşılaşmak için hazırız!

Normal hayatımızda da genel olarak hedeflerimiz genelde yüksektir. Kimse olduğu yerde saymak istemez. Ve oyunun ana mantığını çözdükten sonra sizde en tepeye yani kim kazanıyor listesine girmek için adeta çabalayacaksınız. Bu aslında düşündüğümüz kadar kolay değil. Biraz emek ve sabır istiyor. Eğer sabırlı ve ne yapacağınızı bilir biriyseniz bir numaralı yıldız olmanız en fazla 1 yıl sürüyor. Oyunda yine sistem tarafından otomatik olarak öğrendiğiniz yeteneklerinizi hızlıca geliştirdiğiniz taktirde bir numaralı sanatçı olmak gerçekten çok kolay.

İş Fırsatları

Oyunu bir hayat simülasyonu olarak düşünebilirsiniz. Aslında düşünmek değil tam da öyle. Oyun tamamen müzikten oluşmuyor. Müziğin yanında bir avukat, aşçı, polis veya doktor olabilirsiniz. Hatta kendinize bir şirket kurup, şirketin başına geçerek CEO olabilir, yanınızda çalışmasını istediğiniz temizlikçiler, satış danışmanları bulabilirsiniz. Evrenimizde bunlar için yeteri kadar kişi mevcut, endişelenmeyin.

Evlilik

Evlilik

Oyunumuzda var olan özelliklerden biri de tabii ki gerçekte olduğu gibi neslimizin tükenmemesi için evlilik arkadaşlar. Birisiyle tanıştınız, kaynaştınız ve nişanlandınız. Evlenmek istiyorsunuz. Hemen bulunduğunuz şehirde ya da nikahınızın kıyılmasını istediğiniz herhangi şehirden birinde düğününüzü ayarlayabilirsiniz. Evlilik bahsediyoruz bu kadar kolay tanımlanabilir mi? Reel hayatımızda nasıl telaşlı, heyecanlı ve mutlu bir ruh haliyle koşturuyorsak burada da durum değişmiyor.

Başarı Sistemi

Başarı Sistemi

Oyunda neredeyse her başarının kendine özel alt gruplarıyla beraber renkli renkli birbirinden güzel bir sürü başarısı bulunuyor. Karakterinize genelde ilk izlenimi Popmundo’da bu başarı puanları verir. Yani Popmundo’da başarı puanlarına önem veren çoktur. Hatta oyunu oynayan çoğu kişinin tek derdi başarı puanı kasmaktır. Aman siz onlardan olmayın, tadını çıkartarak oyunu oynayın, işte o zaman gerçekten zevk alacaksınız! Gördüğünüz başarılar karışık olup değişik kategorilerde alınmıştır. Bunun daha fazlasına sahip olabilirsiniz.

Özel Günler

Özel Günler

Bir Popmundo yılı 56 güne denk gelmektedir. Popmundo’da bulunan bazı özel günler mevcuttur. Peki bu özel günlerde neler yapabiliriz? Sevgililer gününde sevdiklerinizle beraber bütün gün devasa bir aşk yaşayabilirsiniz. Cadılar bayramında, en güzel kostümlerinizi giyip sizin için düzenlenmiş etkinliklere katılabilirsiniz. Aziz Kobe gününde yine maceradan maceraya koşmak için hazır olun. 4 tane şehirden herhangi birinde hem yetenek öğrenebilirsiniz hem de dağ, çöl gibi bazı ender başarılardan birine sahip olabilirsiniz.

Sanal Gerçeklik

Sanal Gerçeklik

Burada sistemin kendiliğinden yarattığı karakterlere karşı oynamıyorsunuz. Karşınızdaki karakterlerin hepsinin arkasında dünyanın herhangi bir yerinden oyuna bağlanan gerçek bir kullanıcı bulunur! Bu da demek oluyor ki her karakterin davranışları, konuşmaları ve stratejileri yapay değil, gerçek bir zekanın ürünüdür. Güzel arkadaşlıklar kurabileceğiniz, mekanda gördüğünüzde selam verebileceğiniz bir sürü arkadaşınız olabilir, belki de birlikte bir grup kurabilir ya da başka aktivitelerde yine birlikte bir şeyler başarabilirsiniz.

Zombi Avları

Zombi Avları

Fantastik maceralardan devam edecek olursak, bir de başlıktan da anlaşılacağı üzerine takvimlerin 28. günü gösterdiğinde tüm Popalemin nefeslerini tutup, çiftlerini ve sandıklarını hazır beklediği ZOMBİ GÜNLERİ sizleri bekliyor. Her yıl güncellenen sıralamada devasa bir kapışma var. 128 bin zombi haklamaya çalışan tüm Popmundo kullanıcıları o gün hem hayalet avlamak için hem de zombileri haklamak için birbirleriyle yarışıyorlar. Üstelik bu macerayı çok seveceğinize eminim. Burada da yeni insanlarla tanışıp kaynaşabilirsiniz. Belki birine yardım ederken, kendinize bir sevgili bile bulabilirsiniz.

Vazgeçilmez Siyaset Deneyimi

Yapabilecekleriniz sadece bunlarla sınırlı değil. Popmundo evreninde toplamda 49 şehir bulunmaktadır ve bu şehirlerin her birinin birer valisi bulunuyor. Eğer kendinizde bir lider gücü olduğunu düşünüyorsanız bir şehrin valisi, emniyet müdürü ya da defterdarı olabilirsiniz. Sokaklarda seçim konuşmanızı bekleyen, kafa tutulmayı bekleyen yeni yasalar için buyurun sizi buradan alalım. Politika tam da size göre olsa gerek.

Ben Kimim?

Ben Kimim?

Öncelikle tüm yazıyı sonuna kadar okuduğunuz ve bana vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Her şeyi anlatmış kim olduğumu da araya sıkıştırmadan önce eklemek istediğim bir şey var. Oyun tamamen ücretsiz olup, bazı tatlardan faydalanmak istiyor ve elbette daha iyi sunucularda oynamak istiyorsanız  küçük bir gelir ile oyuna katkıda bulunabilirsiniz. Buna bizler VIP diyoruz. VIP üyeliği satın alıp hem daha çok fırsattan yararlanabilir hem de oyun içerisinde bloglar yazabilirsiniz. Sizler de oyunun bir parçası olmak istiyorsanız Popmundo sitesine kayıt olarak, hemen oynamaya başlayabilirsiniz.

Gabrielle De Angelo 1802286

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları