PUBG Mobile'da 100 Kişi İçinden 1. Olma Taktikleri
Pubg (Playerunknown's Battlegrounds) 'de birinci olmanıza yardımcı olacak rehberi sizler için oluşturmaya çalıştık. Birden çok taktikle hayatta kalmanızı ve hatta birinci olmanızı sağlayacak önerileri, daha önceki oynamış oyuncuların paylaştıklarından, videoalarından vb. paylaşımlarından sizler için altın değerinde bilgileri toparladık.

Pubg Mobile'de Nasıl Birinci Olurum?

     Her şeyden önce ilk olarak yapacağınız şeyi Pubg Mobile, yani telefonda Pubg oynuyorsanız ayarlarınızı gözden geçirmeniz yani kendinize göre ayarlamanız gerekmektedir. Tekli Kontrolcü ModuNişan Yardımı ve Dikiz & Ateş gibi modları kontrol edip nasıl iyi oynayabiliyorsanız ayarlamanız gerekiyor. 

Uçaktan Atlayacağınız Bölgeyi Haritada Belirleyin!

Uçaktan Atlayacağınız Bölgeyi Haritada Belirleyin! En iyi loot bölgelerini de haritadan görebilirsiniz..

     Hangi oyun modunda oyuna giriş yaptığınız önemli tabi bu konuda. Yani Solo, Duo veya Squad modları var, tekli, iki kişilik takım veya dört kişilik takımlarla oyuna giriş yapabilirsiniz. Takım arkadaşlarınızla belirli bir bölgeye atlamak her zaman avantajlı olsa da bazı durumlarda tehlikeli hal alabiliyor. Genelde tanımadığınız kişilerle oynadığınızda zaten belirli bir bölgeye atlama diye bir konu söz konusu dahi olmuyor herkes kendisinin iyi oynadığını düşünerek kendisine takip isteği gönderiyor.

     Haritada belirlediğiniz yere doğru yerde atlamak çok önemli bir unsur. Uçaktaki 100 kişiden daha önce iniş yapmak ve daha çabuk loota yani silah teçhizat toplamaya başlamak her zaman daha çok avantaj sağlar. Ayrıca uçaktan atladıktan sonra karakterinize doğru bir yönlendirme yapmakta işin püf noktalarından biri. Mesela haritada seçtiğiniz noktaya yakın yerde atladığınız, fakat biraz mesafe var belirlediğiniz noktaya joystick'i gideceğiniz yönde ayarlayıp aşşağı kaydırmanız daha uzun mesafeye kadar gitmenizi sağlar eğer hemen iniş yapmak istiyorsanız tam tersine yukarı kaydırıp ani ve hızlı bir iniş yapabilirsiniz. Paraşütünüzü erken açarak daha uzak noktalara gitmekte cabası. 

Miramar haritasında en iyi loot bölgeleri belirtilmiştir..

Anında Silah Bul..!

Anında Silah Bul..!

     Sadece bu oyunda değil bir çok battle royale oyununda bu kural çok önemlidir. En çabuk silahı bulan her zaman daha avantajlıdır. Atladığınız nokta öyle bir yer olmalı ki anında silahınızı, kaskınızı, çelik yeleğinizi kuşanmalısınız ve rakiplerinizden kat kat önde olmalısınız. Yani bir rakiple karşı karşıya geldiğinizde eliniz boş olsun istemezsiniz dimi?

Cesur Olman Seni Her Zaman Avantajlı Kılar!

Cesur Olman Seni Her Zaman Avantajlı Kılar!

     Pubg'de özellikle oyunun başlarındaysanız 100 kişilik uçaktaki neredeyse 80'ninin bot olduğunu unutmayın. Oyunda lvliniz ilerledikçe botların sayısı azalacak ve gerçek oyuncularla daha çok karşılaşmaya başlayacaksınız. Bu yüzden oyunun ilk etaplarındaysanız cesur olun ve botların canına okuyun derim..

Bir Gözünü Mini Haritadan Asla Ayırma!

Bir Gözünü Mini Haritadan Asla Ayırma!

     Bir gözününüz mutlaka sağ yukarıdaki mini haritada olsun. Çünkü bazen değil hatta her zaman hayat kurtarabiliyor. Çünkü size ateş edenin yerini gösteriyor veya ateş etmediyse bile mesela aynı binadaysanız ayak seslerini belli oluyor ve haritada ayak izleri görünüyor. Tabi kullandığı susturucu vb. silah teçhizatı bulunmuyorsa yeri belli olur aksi takdirde yeri belli olmaz. 

Küçük Detayları Önemsememezlik Yapma..

Küçük Detayları Önemsememezlik Yapma..

     Oyunda tamam hızlı olun dedik fakat hızlı hızlı loot yaparken de bazı şeyleri gözünüzden kaçırmayın. Yani küçük detayları göz ardı etmeyin. Mesela oyun başında hiç bir kapı açık olmaz. Bu küçük ama önemli bir detaydır. Mesela bir binaya yaklaştınız fakat kapı açık.. Bu durumun açıklaması oldukça basit; birisi içeriye sizden önce girmiş! Yani küçük detaylar veya duyacağınız ufacık bir çıtırdı sizi oyunda birinciliğe taşıyacak şeylerdir. Gözünüz ve kulağınız daima açık olsun...

AirDrop'lar Pubg'nin Stratejik Etkinliğidir!

AirDrop'lar Pubg'nin Stratejik Etkinliğidir!

     Airdrop'lar Pubg'nin ne kadar stratejik olduğunu gösterir. Yani tamam Airdrop bulmak çok güzel bir avantaj sağlar fakat bunu değerlendirmenizde fayda var. Yani diyelim ki belirli bir bölgeye airdrop düştü. Yapmanız gereken şey hemen gidip içinde ne var alayım değildir, yapmanız gereken oraya sizin bu düşündüğünüzü düşünerek gidecek olan kişileri tek tek avladıktan sonra tehlikenin bittiğini fark ettiğinizde her öldürdüğünüz kişiyi lootlamak ve airdropu daha sonra almanız size oldukça yüksek avantaj sağlayacaktır..

Kamuflajınızı İyi Yapın!

Kamuflajınızı İyi Yapın!

     Gerek kullandığınız çanta, gerek şapkanız, pantolonunuz, kaskınız vb. her şeyi kamuflaj olacağınız şekilde kullanmanız sizin için avantajı ele almanızı sağlayacak önemli unsurlardan birisidir. 


     Eğer oyunla ilgili daha fazla bilginiz ve ya püf noktalar var ise lütfen yorum yapmayı ihmal etmeyin..

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları