Türk Masallarındaki Kahramanlar Kimlerdir ve Özellikleri Nelerdir?
Küçük yaşlarımızda hikayeleriyle, masallarıyla ve fıkralarıyla büyütüldüğümüz Türk masal kahramanları hakkında bilgiler...

Küçüklüğümüzden bu yana masallarıyla, fıkralarıyla ve hikayeleriyle büyüdüğümüz masal kahramanları, bizleri hem güldürdü hem düşündürdü hem de birçok bilgiler edindirdi. 

Kimi zaman Nasrettin Hocanın fıkralarına güldük, kimi zaman Tembel Kız ve Tembel Mustafa'nın halini düşündük, kimi zaman da Keloğlan'ın hikayeleriyle heyecanlandık. Peki bu masallardaki karakterlerin hepsinin kitabını duyduk mu veya okuduk mu?

İşte Okuduğumuz Masallardaki Türk Kahramanlar;

Nasrettin Hoca, Ali Baba ve Kırk Haramiler, Sedef Bacı, Hamur Bebek, Keloğlan, Tembel Kız, Tasa Kuşu, Küllü Fatma, Tembel Mustafa vb...

Türk Masal Kahramanlarının Özellikleri Nelerdir?

Severek ve heyecan duyarak dinlediğimiz veya okuduğumuz bu masal kahramanlarının genellikle ortak özellikleri; iyiliği temsil eden, her zaman doğruyu gösteren, dürüst olan, ahlaklı davranmasını öğreten, erdemli ve yardımsever olmalarıdır. Bu kahramanlar her zaman doğrunun, dürüstün ve iyiliğin yanında olmuşlardır. Hiçbir zaman kötülük yapmazlar ve bize her öykülerinde iyilik yapmayı öğretmişlerdir. İnsanlara yardımcı olarak bizlere bu özelliği katmışlardır. Bizim masal kahramanlarımız bizim özelliklerimizi yani Türk Milletinin özelliklerini taşımaktadırlar.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları