WBA ağır siklet dünya şampiyonu oldu! İlk açıklaması; R.T. Erdoğan'a..
WBA ağır siklet ünvanı için Almanya'da bulunan König Pilsener Arena'ya çıkan, Suriye asıllı Alman boksör (Mahmut Ömer Manuel Charr) ve Rus boksör (Alexander Ustinov), 12.650 kişilik dev arenada kıyasıya dövüştü..

     Tüm dünyanın heyecanla izlediği dev mücadelenin iki ünlü boksörü, Manuel Charr ve Alexander Ustinov kıyasıya yarıştılar. Maça hızlı başlayan Alexander, 4. rauntta rakibiyle berabere bir oyun sergiledi. Ve daha sonra Suriye'li boksör Manuel Charr ile dengede giderek 12. raunt'tun sonunda puana gidildi. WBA ünvanını kazanan Suriyeli boksör Profesyonel kariyer hayatında 34 maçta 30 galibiyet ve 4 mağlubiyet aldı. 33 yaşındaki Charr, adını Vitali Klitschko ve Alexander Povetkin gibi ünlü isimlerle çıktığı maçlarda duyurdu.

     Kariyer hayatında sadece bir kez yenilen Rus boksör Alexander Ustinov şampiyonluğu Manuel Charr'a kaptırdı. Manuel Charr geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi; "Ben mülteci olmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Erdoğan’ın Suriyeli mültecilere ne kadar yardımcı olduğunu da çok iyi biliyorum. Bunun için kendisine minnettarım. Kendisi benim gönlümde dünya şampiyonudur. Bu minnettarlığımın bir karşılığı olarak, dünya şampiyonluğunu kazanınca Türkiye’ye uçarak kendisini ziyaret edip, kemerimi hediye etmek istiyorum."

Mahmut Ömer'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Açıklaması;

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları