WhatsApp'da yanlışlıkla sildiğiniz mesajlarınızı geriye nasıl yüklersiniz? İşte detaylı anlatımı...

  Akıllı telefonların artık olmazsa olmazlarındandır WhatsApp uygulaması. Yani sırf WhatApp uygulaması için bile akıllı telefon satın alanları bile görmüşlüğünüz vardır elbette. Çünkü artık neredeyse bütün işlemlerimizi oradan halledebiliyoruz. Mesaj gönderme, resim gönderme, video gönderme, görüntülü konuşma vs. gibi tüm işlemlerin kolaylıkla yapıldığı muhteşem bir uygulamadır. Bu bahsettiklerimizi artık bahsetmenin bile bir anlamı yok aslında. Asıl önemli olan bilinmeyen şeyleri anlatmamız önemli olduğunu biliyoruz ve ona göre sizler için araştırmalar yapıyoruz. 

     Sizler için araştırdığımız 'WhatsApp'da sildiğim mesajları nasıl geri yüklerim?' sorusuna cevaplar bulmaya çalıştık ve umarım istediğiniz sonucu çözmeye yardımcı olmuşuzdur. 

     Sizlerinde bildiği gibi WhatsApp telefon rehberinizdeki kişilerle yaptığınız konuşmaları siz silene kadar kaydediyor ve sizin onayınız gerekmeden sürekli konuşmalarınızı kaydediyor. Tabi siz mesajları silmek isterseniz silebiliyorsunuz. Yanlışlıkla veya bilerek, arkadaşınızla veya sevgilinizle vs. konuştuğunuz sohbeti sildiniz fakat sonra pişman oldunuz veya size mesajlaşma lazım oldu bunu geri almanız mümkün. Bu nasıl mümkün diye soracak olursanız. WhatsApp sizler için bu sildiğiniz sohbetleri pişman olup geri istersiniz diye sildiğiniz andan itibaren 7 gün boyunca saklıyor. 

     Eğer sildiğiniz mesajları tekrar geri yüklemek istiyorsanız; WhatsApp uygulamasını telefonunuzdan silip geriye tekrar yüklerseniz 7 günlük mesajlarınızın geri geldiğini göreceksiniz. 

     Bu yedeklemeler aslında sizin SD kartınızda (SDCARD/WhatsApp/Databases) klasörünün içindeki -msgstore.db.crypt-msgstore.db.crypt isminde bir yedekleme dosyasının içinde saklanıyor. Bu dosyanın içerisine WhatsApp sizin sohbetlerinizi otomatik olarak kaydediyor. Eğer dosyayı açmak istiyorsanız ve mesajları okumak istiyorsanız bir editör programı yardımıyla açıp mesajlara göz atabilirsiniz.

     

     Aslında asıl sorununuz WhatsApp'ta 7 gün önceki mesajları nasıl geri yüklerim? sorusuysa işte onunda çözümü; 

     Telefonunuzun SDCARD/WhatsApp/Databases klasörünün içindeki msgstore-YYYY-AA-GG.1.db.crypt adlı bir sürü dosya göreceksiniz. Bu dosyaların her biri otomatik olarak alınan yedek WhatsApp sohbet dosyalarınızdır. Buradaki dosya isimlerinden anlayacağınız üzere Gün/Ay/Yıl/Dosya İsmi şeklinde gösterilmektedir. Tarihlerin içindeki hangi gün hangi tarih günümüze yakınsa en son yedek yani o dosya adını standart yedek dosyanız ile değiştirmelisiniz (-msgstore.db.crypt).  Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra telefonunuzdan WhatsApp uygulamasını silip tekrar geri yüklemelisiniz. Uygulamaya girdiğinizde mesajlarınızın geri yüklendiğini göreceksiniz.


WhatsApp'da Sizi Engelleyen Kişi

 konusuna da buradan göz atabilirsiniz...

submit to reddit
Parodik İçerik Paylaşım Platformu

Bu İçeriğe Tepkini Göster! (En fazla 3)

Facebook Yorumları