Windows 10’u Daha Hızlı Yapmanın Yolları Nelerdir
Windows 10 kullanıcılardan tam not alıyor. Her yaşam tarzına uygun bir işletim sistemi olarak dikkat çeken Windows 10’da güncellemeler ile yeni iyileştirmelerde geliyor. Peki Windows 10 işletim sistemi kullanılan bir cihazı daha hızlı yapmanın yolları nelerdir?

Windows 10’u Daha Hızlı Yapmanın Yolları Nelerdir

Windows’un en iyi işletim sistemi olarak lanse edilen ve piyasaya ücretsiz olarak sunulan Windows 10 kullanıcılardan tam not alıyor. Her yaşam tarzına uygun bir işletim sistemi olarak dikkat çeken Windows 10’da güncellemeler ile yeni iyileştirmelerde geliyor. Windows 10 işletim sistemi kullanılan cihazlarda bazı dönemlerde hız problemi yaşayabilmek mümkün. Kimi zaman işletim sisteminden kaynaklanan, kimi zaman kullanıcıdan kaynaklanan, kimi zaman ise donanımdan kaynaklanan sorunlar ile bilgisayarların zaman ile yavaşladığı görülmektedir. Peki Windows 10 işletim sistemi kullanılan bir cihazı daha hızlı yapmanın yolları nelerdir?

Windows 10 Nasıl Hızlandırılır?

- Windows 10’u hızlandırmak için öncelikle harddisk içerisindeki gereksiz tüm dosyalarınızı temizlemelisiniz. Gereksiz dosyalar diski aşırı derecede yoracak ve yavaşlamasına neden olacaktır. Windows’daki diski temizlemek için sol alttaki menü butonuna tıklayın ve Tüm Programlar sekmesine girerek buradan Windows Yönetimsel Araçlarından Disk Temizleme bölümüne giriş yapın. Uygulamanın giriş ekranında sizlere hangi disk içerisinde temizlik yapacağınız sorulmaktadır. Bu sorgulamada vereceğiniz yanıta göre sistem otomatik olarak tüm dosyaları tarıyor ve sizin önünüze silmenizi önerdiği gereksiz dosyaları sunuyor.

- Windows 10 ile birlikte gelen uygulamalar cihazı yoran diğer bir işlemdir. Windows 10 işletim sistemi kullananlar Windows Mağaza içerisinden uygulamaları cihazlarına indirmektedir. Bu uygulamalar tıpkı akıllı telefonlarda olduğu gibi bilgisayarda da arka planda çalışmakta, güncellemeler yapmaktadır. Bu güncellemeler cihazın yavaşlamasına neden olan diğer bir etkendir.

- Windows 10’u hızlı yapmanın bir diğer yolu ise başlangıçta otomatik olarak açılan programları seçmektir. Bu programlar başlangıçta açıldıktan sonra tekrar kapanmamakta ve arka planda çalışmaya devam etmektedir. Burada sistemi yoracak gereksiz programları kapatmalısınız. Başlat > Görev Çubuğu > Diğer Aygıtlar > Başlangıç adımlarını takip edin ve başlangıçta otomatik olarak açılan programlardan kullanmadıklarınızın hepsini kapatın. Bu işlemin ardından bilgisayarınız oldukça hızlı açılacak, sekmeler arası geçiş hızlanacaktır.

- Bilgisayarınızın işletim sistemini hızlandırmak için bir diğer yöntem ise virüs temizliği yapmaktır. Özellikle Clean Master uygulaması kullanarak sistemden sildiğiniz ancak geri yükleme alanında beklemede olan tüm dosyaları temizleyerek işletim sistemini hızlandırır.



    Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

    Facebook Yorumları



    Disqus Yorumları