YÜKSELEN BURCU BAŞAK OLANLAR
Yararlı Olmam Lazım

Düzeltmem Lazım

Başak yükselirken dünyaya gelen insanların hayata yaklaşımı dikkatli olmak, detayları fark etmek, hizmete yönelmek, kusurları düzeltmeye çalışmak ve bir şeyi mükemmelleştirmeye çalışmak şeklindedir.

Yükselen burcumuz başak burcu olduğunda, herşeye adeta kusur bulmak üzere bakarız. Nerede bir aksaklık görsek hemen işaret eder ve onu düzeltmeye çalışırız. Bu da hayatımıza genellikle sorunları olan ve bizim düzeltebileceğimizi düşündüğümüz insanları  çekmemize neden olur.

Hastalıklı diyebileceğimiz insanlar ve ya durumlarla uğraşırken, yaşamda asıl yararlı olabileceğimiz bazı yöntemleri öğrenmekten ve bu konularda verimli olabilmekten bilinçsizce uzaklaşmış oluruz. Oysa yükselen başak burcu aynı zamanda neyin yararlı neyin yararsız olduğunu ayrıştırmanın burcudur.

Dolayısıyla  değiştiremeyeceğimiz insanlar veya koşulları hemen fark edip, bunlardan uzaklaşmamız oldukça mümkündür. Yükselen başak mütevaziliği deneyimlemek durumundadır. Ancak herkese yardım etmek, onları iyileştirmek arzusu gölge yönüyle sanki bu niteliklerle istemeden de olsa hayranlık toplama isteği taşıtır. Yetersiz, yarım yamalak bilgilerle hemen kollar sıvanır, ve yardım operasyonu başlar.

Oysa başak önce çıraklık yapmak, sistemli bir şekilde zanaatı öğrenmek, burada ustalaşmak zorundadır. Çıraklık yapmadan usta gibi davranırsa, ancak hizmet etme ve iyileştirme çabaları sonuç vermediğinde pes edip ‘burada neler oluyor? ’ diye sormayı akıl eder. 

Yükselen başak gözlem ve analiz yeteneklerini kullanarak ne tür davranışlarının hayatında sorunlara neden olduğunu saptayarak düzeltebilir. Değişken bir burç olduğu için, farklı yöntemleri deneyerek, hayata yaklaşımını değiştirebilir. Fakat analiz ederken ve hataları saptarken kendisini ve ya çevresindekileri suçlama tuzağına düşmeye dikkat etmesi gerekir.

Kimsenin uğraşmak istemediği sıkıcı detaylarla dolu işleri halletmekteki ustalığı ile tanınır yükselen başaklar. Yalnızca hizmetçi pozisyonuna düşmemeye dikkat etmelidir. Adaptasyon yeteneği gelişmiştir ve aynı zamanda bir iş koliktir. İç ve dış dünyasında titiz ve düzenlidir. Her şey yerli yerinde olmadıkça hiçbir işe başlayamaz. Liste yapmakta ve iş takibinde üstüne yoktur. Ayrıntıya  çok önem verdiği için mükemmel bir editör olabilirler.

Her konunun can alıcı noktasını kolay yakalar. Sınıflandırır ve gereksiz bilgiyi elemede yeteneklidirler. Doğal bir eleştirmendir. Kendine güveni olmadığı hallerde eleştiri dozunu biraz abartabilirler. En büyük kusuru analizde aşırıya kaçması ve detaylarla uğraşmaktan tablonun bütününü algılayamamısıdır. Acil olana konsantre olurken uzun vadeli düşünememesidir.

 

Yükselen burcu başak olmanın eksi ve artılarıda vardır elbette;

(+) Düzen kuran, çalışkansınız, analitiksiniz, ayrıştıransınız, sorunu halledensiniz, pratiksiniz, beceriklisiniz, işlevsel kişisel stil.

(-)Yararcısınız, kusur bulansınız, başkasını ya da kendini suçlayansınız, kendi düzenini (programını) tutturansınız, pireyi deve yapansınız, telaşlı kişisel stil.

submit to reddit
Bumerang - Yazarkafe

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları