Yüzyılın En Büyük Katliamlarından Birisi Yaşanıyor
Bir zulmü engelleyemiyorsanız en azından onu herkese duyurun.

Halep

Gündemi artık takip edemiyor. Okuduklarımdan korkuyorum endişeleniyorum

Hiç bizim başımıza gelmez dediğimiz 15 Temmuz olayları  işte çok uzağa gitmeye gerek yok can korkusu hiçbir korkuya benzemez.

" Halep'te yüzyılın en büyük katliamlarından birisi yaşanıyor.

Halep’te 30 kilometrekareye sıkıştırılmış 300 bin insana, yardım ulaştırılamıyor. 

Suriye’de   Beşar rejimi ile Şii milislerin aylardır. kuşatması altında bulunan Halep'te muhalifler yeni bir ordu kurma kararı aldı.Halep Ordusu ismi verilen yeni oluşum kentin doğusundaki rejim kuşatmasını kıracaklarını söyledi.

2017 İnsani İhtiyaçlar Raporu’nda,"Suriye'de 5 yaş altındaki 2,9 milyon çocuk hep çatışmalar içinde yaşadı.Hayatlarında öğrenmek zorunda bırakıldıkları tek şey çatışmaktı" ifadeleri kullanıldı. 

İşin en acı tarafı sabah okuduğum haberde kadınlara tecavüz edildiği erkeklerin ise gözlerinin önünde öldürülmesi yaşlıların bir araya toplanıp yakılmasına artık bu insanların tahammüllü kalmamış son çare olarak intihar. Etmeleri için çağrı beklemeleri olmuş

Bunları yaşatanlar. Her kime hangi zihniyete hizmet ediyorsa bu katlıya mı bu insanlara yaşatıyor ise yaşattığını yaşamadan ölmesin

Her şeyin hesabının bir günü varise bununda zamanı vardır. Rabbim yardımcıları olsun bizler dua ediyoruz üzülüyorbu insani drama.

Fakat

Hz Alinin bir sözü var;

"Bir zulme engel olamıyorsanız onu herkese duyurun"

 İnsan olarak bu kadarını yapmak istedim bu çığlıkları duymamak insanlık ayıbı olurdu

Teşekkürler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları