Bohem Ne Demek? Bohem Yaşam Tarzı Nedir?
Bohem asıl anlamda çingene olarak bilinirken ancak diğer bütün kelimelerimiz gibi zamanla dönüşüme uğrayarak ve terimleşerek hayat tarzı olarak tanımlanmaya başlamıştır.

Bohem hayat..

Bohem hayat..

Fransızca kökenli olduğu bilinen bohem kelimesi Fransızca bohéme ”çingene, berduş ve sanatçı” sözcüğünden alıntı olarak günümüze kadar gelmektedir. Günümüze daha da popüler hale gelmiş olan ve cümleler de çoğunlukla sıfat olarak kullanılmaktadır. Bu terim Türk Dil Kurumu sözlüğünde de ”derbeder bir yaşayışı, yarınını düşünmeden günü gününe tasasız yaşayışı olan kimse ya da topluluk” şeklinde tanımlanmaktadır.

Kendilerini bohem kişi olarak adlandıranlar günü birlik yaşar; genel anlamda da finansal açıdan sürünme durumundadırlar Tam anlamıyla popüler olamayan sanatçılar da isteyerek ya da mecburen bohemdirler. 

Yapma aşkım ben bohemim biliyorsun :)

Yapma aşkım ben bohemim biliyorsun :)

Bohem yaşam..

Bohem yaşam 1950 yıllarında daha çok edebiyatçıların yaşadığı hayatlarla ortaya çıkmış salaş ve anın yaşandığı hayat tarzı durumundayken, daha sonralar da anlam kaybına uğrayan çoğu tanım yada kelime gibi değişmiştir.  Günümüz de ise bohem yeni bir anlam edindi. Bohem denince şu ya da bu nedenle burjuva durumunda olan saygınlık ölçütlerine uyum sağlamayan insanlar akla geliyor artık.

Bohem Yaşam Nedir Bir de Youtube Nedir? Kanalından Dinleyin..

Bohem demişken Kapitalizm ne demek hangi kişilere dayanıyor inceleyelim..

Kapitalizm Nedir? Kapitalist Ne Demek? Kapitalist Şeyler Nedir?

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları