Profiloplasti – Profil Estetiği Nedir?
Profiloplasti adının da çağrıştırdığı gibi profil estetiği anlamına gelmektedir. Profil estetiği kişinin yandan görünümündeki kusurlarının giderilmesini amaçlamaktadır. Günümüzde estetik algısının yaygınlaşması ile birlikte bir çok cerrahi işlem yapılmaktadır. Bunlardan en yaygın olanı burun estetiği ameliyatlarıdır. Burun estetiği ameliyatlarının yaygınlaşmasının esas sebeplerinden birisi nefes alamama şikayeti ve şekil bozukluklarıdır.

Profiloplasti – Profil Estetiği Nedir?

Profiloplasti adının da çağrıştırdığı gibi profil estetiği anlamına gelmektedir. Profil estetiği kişinin yandan görünümündeki kusurlarının giderilmesini amaçlamaktadır. Günümüzde estetik algısının yaygınlaşması ile birlikte bir çok cerrahi işlem yapılmaktadır. Bunlardan en yaygın olanı burun estetiği ameliyatlarıdır. Burun estetiği ameliyatlarının yaygınlaşmasının esas sebeplerinden birisi nefes alamama şikayeti ve şekil bozukluklarıdır. Rahat nefes alabilmek için hava yoluna yapılan müdahale ile birlikte dış görünüşte olan şekil bozuklukları da giderilmektedir. Burnun yapısı profil güzelliğini doğrudan etkilemektedir. Kişinin uzun, sarkık veya kemerli bir burun yapısı var ise profilden iyi görünmemektedir. Yapılan burun estetiği müdahalesi ile profil de olumlu etkilenir. Ancak bazı durumlarda sadece burun estetiği yeterli olmayabilir. Burun ile birlikte yüzdeki diğer bölgelerde de değişimler planlanabilir. Profil estetiği için dikkate alınan açılar sırası ile aşağıdaki gibidir;

Alın – Burun Açısı: Burnun, alına olan oranıdır. Alın, buruna oranla geniş veya dar olabilir.

Burun – Dudak Açısı: Burnun, dudak ile olan oranıdır. Burun ucunun, üst dudak ile olan mesafedir.

Burun – Çene Açısı: Burnun, çene ile olan oranıdır. Çene yapısal olarak önde veya geride olabilir.

Çene – Çene Altı Açısı: Çene ucunun, çene altı ile oranıdır. Çene altının yağlanması ile gıdı oluşumunu da beraberinde getirir.

Çene – Boyun Açısı: Çenenin , boyna olan oranıdır. Boyundaki sarkmalar sebebi ile bu oran olumsuz etkilenebilmektedir.

Profil Estetiği ile Yapılacak Cerrahi İşlemler Nelerdir?

Alın Profiloplasti

Alın, yapısı itibari ile çok düz bir formda veya içe göçük şeklinde olabilmektedir. Kişinin kendi vücudundan alınan yağlar ile yağ enjeksiyonu uygulaması yapılarak bu durum iyileştirilebilmektedir. Yağ enjeksiyonu, ameliyathane ortamı gerektiren cerrahi bir uygulamadır. Alın bölgesinde yapılabilecek diğer bir işlem ise saç çizgisi bölgesidir. Saçların alında kaplaması gerektiği alandan daha fazlasını kaplaması halinde alın küçük görünmektedir. Alanı büyütmek için oradaki saçlar epilasyon yöntemi ile alınarak alın bölgesi genişletilebilir. Bu durumun tam tersi de olabilir. Saçlar dökülmüş veya hiç çıkmıyor ise alın gereğinden fazla geniş görünecektir. Bu genişlik saç ekimi ile daraltılabilmektedir.

Kaşlar Profiloplasti

Düşük kaş yapısı da profil estetiğini olumsuz etkilemektedir. Aynı zamanda kişileri yorgun ve mutsuz göstermektedir. Kaş asma uygulaması yapılarak kaşlar kaldırılmaktadır. Kaşlar kaldırıldığında gözler ortaya çıkacaktır ve hem yorgun , mutsuz ifade ortadan kalkacak hem de profil estetiğini olumlu etkileyecektir.

Kulaklar Profiloplasti

Kepçe kulak deformesi de profil estetiğini hem önden hem yandan bakıldığında olumsuz etkilemektedir. Kepçe kulak ameliyatı ile kulakların yüze oranı iyileştirilmektedir.

Yanaklar Profiloplasti

Yanaklardaki tabir-i caizse tombulluk, içe çöküklük veya sarkıklık durumu yapılacak cerrahi işlemler ile çok daha iyi duruma getirilebilmektedir. Elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesi ile sağlıklı bir profil sağlanmış olacaktır.

Dudak Profiloplasti

Bazı kişilerde dudak yapısı zayıf , hacimsiz olabilmektedir. Dudağa yapılacak yağ enjeksiyonu ile daha hacimli ve kıvrımlı dudaklar profil estetiğini olumlu yönde etkilemektedir.

Çene Profiloplasti

Çene unsuru profili doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan birisidir. Çenenin, yüze oranla çok geride olması veya ilerde olması profili bozmaktadır. Yapılacak olan çene ameliyatları ile geride olan çeneye yağ enjeksiyonu veya protez yardımı ile öne alınmaktadır. İleride olan çene genioplasty ameliyatı ile geri alınarak sağlıklı profil oluşturulmaktadır.

Gıdı Profiloplasti

Gıdı, çene altı bölgesinin yağlanması ile oluşan deri fazlalığıdır. Gıdı için yapılacak işlem gıdı liposuction ameliyatıdır.

Boyun Profiloplasti

Boyun bölgesindeki sarkmalar profil estetiği olumsuz etkileyen faktörlerdendir. Boyun germe ameliyatı ile bu durum sonlandırılmaktadır.

Ameliyatsız Profil Estetiği Nasıl Yapılmaktadır?

Profil estetiği, cerrahi işlemler dışında botoks ve dolgu uygulamaları ile sağlanabilmektedir.

Alın bölgesindeki göçüklük için , elmacık kemiklerini ve yanakları belirginleştirmek için , dudağa ihtiyacı olan hacmi sağlamak için, geride olan çene yapısını öne alabilmek için ameliyatsız olarak dolgu uygulaması yapılabilmektedir.

Kaş asma tekniği dışında botox uygulaması ile düşük kaşlar bir miktar kaldırılabilmektedir.

Tüm bu uygulamalar tek tek veya kombine olarak yapılabilmektedir. Sizin için hangi işlemin ve hangi yöntemin uygunluğunu en iyi plastik cerrah arayışında karşılacağınız Op.Dr. Süleyman Taş ile detaylı muayeneniz esnasında görüşüyor olacaksınız.  

Kaynak: Profiloplasti - Profil Estetiği Nedir? | Op. Dr. Süleyman Taş

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları