Japonya’nın bir havaalanın da yürürlüğe giren tuvaletlerde artık tuvalet kağıdının yanında akıllı telefon temizlemek için kağıtlar da olacak.

Günlük hayatta teknolojinin en sık kullanıldığı ülkelerden biri olan Japonya'da akıllı telefonlar için bir yeniliği hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Narito Havalimanı'ndaki tuvaletlerde hijyen amacıyla kullanılmakta olan geleneksel tuvalet kağıtlarının yanında bir de artık akıllı telefonlara özel olarak tek kullanımlık kağıtlar da yer alacak.

86 tuvalete yerleştirilen havalimanın da  akıllı telefon kağıtlarının üzerinde "Japonya'ya hoşgeldiniz" yazılı bir not bulunuyor. 

"TUHAF BİR ŞEKİLDE BAĞIMLILIK YARATMAYA BAŞLAMIŞ DURUMDA"

Araştırmalara göre akıllı telefon ekranlarının tuvaletlerden çok fazla mikrop barındırdığının ortaya çıkmasının ardından böyle bir proje fikriyle ortaya çıktı. 

Japonya'nın dört bir yanının tuvaletlerinin temizliğiyle ünlü olan  yüksek teknolojili yıkama üniteleri, ısıtmalı klozetler ve sıcak su imkanlarıyla bilinmekteydi. Ünlü eleştirmen A.A. Gill, Japon tuvaletlerinin ferah kokusunu tarif edilemezken "Tuhaf bir şekilde bağımlılık yaratacı" ifadesini kullanmıştı. 

submit to reddit
Parodik İçerik Paylaşım Platformu

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları