Tuval, özel çıtalardan oluşturulan tuval kasnağı üzerine gerdirilerekzımbalanan beyaz bez ile meydana gelen bir resim aracıdır. Bir başka ifade ileüzerine yağlı boya, sulu boya resimleri yapılan çerçeveli tablodur.

Tuval Nedir?

Tuval, özel çıtalardan oluşturulan tuval kasnağı üzerine gerdirilerekzımbalanan beyaz bez ile meydana gelen bir resim aracıdır. Bir başka ifade ileüzerine yağlı boya, sulu boya resimleri yapılan çerçeveli tablodur. Tuval,çerçevesini oluşturan çıta ve üzerine gerilerek zımbalanan beyaz bezdenoluşmaktadır. Tuval üzerinde yer alan bez tutkal ve beyaz plastik boyauygulanarak yapılmaktadır. Bir tuval bezi %100 pamuklu ve astarlı olmalıdır.Böylelikle kaliteli tuval olarak kullanılabilmektedir. Ayrıca tuval kasnağınıoluşturan tuval çıtası da birinci sınıf kurutulmuş kereste kullanılarakyapılmalıdır.

Kaliteli tuval denildiği zaman çıtası kolay kolaykırılmayan, sıcağa ve soğuğa karşı dayanıklı olan bir yapıda olmasına dikkatedilmelidir. Tuval şasesini oluşturan çıtaların budaklarından ayıklanmış, yaşağaçtan değil kurutulmuş ağaçtan yapılmış, ince değil yeteri seviyede kalınolması gerekmektedir. Tuval satın alırken dikkat edilmesi gereken önemlidetaylardan biri de bezidir. Kesinlikle naylon veya senetetik bezden üretilmiştuval alınmamalıdır. Çünkü bu tip tuvaller yapılacak olan resimde çatlama,boyayı kusma, boyayı fazla emerek resmin arkasına geçirme gibi birçok problemyaratabilmektedir.

Tuval fiyatları bakıldığı zaman farklılık göstermektedir. Bufarklılığın olmasının sebebi öncelikle tuvalin kalitesine sonrasında ise tuvalölçülerine göre değişmektedir. Sanatsal resimlerin yapımında kullanılantuvaller 25x35 cm tuval, 40x70 cm tuval, 70x100 cm tuval gibi farklı ölçülerdeüretilmektedir. Tuval üretimi yapılırken hem standart ölçülere göre üretimyapılmakta hem de özel ölçülere göre tuval üretimi yapılmaktadır.

Online tuval satış sitesi üzerinden aradığınız ölçülerde,kaliteli tuval satın alabilirsiniz.

submit to reddit
Bumerang - Yazarkafe

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları