Fake Hesap Nedir Nasıl Açılır Suçu Nedir?
Sahte hesap başka bir insanı taklit etmek için açılan bir hesap anlamına gelir.

Fake Hesap Nedir Nasıl Açılır Suçu Nedir?

Fake yani Türkçe karşılığı olarak, sahte hesap başka bir insanı taklit etmek için açılan bir hesap anlamına gelir. Yani tamamen gerçeği yansıtmayan ve başkasının bilgileri kullanılarak oluşturulan hesaptır. Fake hesap, bir başkasının fotoğrafları, ismi ile vs. açılabileceği gibi olmayan biri adına da açılmış olabilir. Bu gibi durumlarda birçok amaç için kullanılmaktalardır. Öncelikli amaçları insanları dolandırmak olan fake hesap sahipleri vardır.

Fake hesaplar genel olarak, bayan ismi üzerine açılarak erkeklerin ilgisini çekmeye çalışır. Genel olarak dolandırma amaçlı profilleridir. Haberlerde çok görüyoruz, ameliyat parası adı altında veya yol parası adı altında dolandırılan birçok kişi var. Bu tür durumlara kapılmamak için her profile aldanmamak gerekiyor. Birçok sahte hesap şuanda bile internet ortamında tur atmakta. Fake hesap açmak tam olarak bir suç değil. Ancak başka birisinin görsellerini yani fotoğraflarını kullanmak suç kapsamına giriyor. Bu kapsamda özel hayatın gizliliği ve kişisel bilgilerin izinsiz paylaşılması konusunda dava açılabilir. Bu davanın sonucu olarak 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası uygulanabilir.

Sahte Bir Hesap Nasıl Anlaşılır ?

İnternette çok fazla artan fake hesapları anlamanız sizin açınızdan yararlı olacaktır. Çünkü bu kişilerle sohbet etmek veya para kaptırmak hiç hoşunuza gitmeyecektir. Bir profili gözlem yeteğiniz sayesinde fake veya gerçek oldup olmadığını kolaylıkla anlayabilirsiniz. Bunun için birkaç bilgiye ihtiyacınız var.

- Beğenilere ve etkileşimlere göz atın. Bayan profilinde genelde çok fazla beğeni oluyor. Eğer size yazan bayan profilinde sadece fotoğraf varsa, beğeni sayısı 3-5-7 seviyelerinde ise büyük ihtimal o kişi sahte hesap açmıştır. Sizin yapmanız gereken ilk olarak bunlara dikkat etmektir.

- Normal hayatta görüşmeyeceğiniz birisi size sosyal medya üzerinden yazmaz. Yani çok aşırı güzel bir kızın size yazmasını beklemeyin genel olarak sahte hesaptır.

- Kullanılan fotoğrafı ''Google Görseller'' üzerinden aratabilirsiniz. Eğer ki görsel bir veya birden fazla hesapta kullanılmış ise bu hesabın sahte olduğunun en ciddi göstergesidir.

Bu tür yöntemler ile sahte hesap olup olmadığını anlayabilirsiniz. Sizlere tavsiyemiz gözleme dayalı olarak hareket edin ve kimseye internet üzerinden durduk yere ödeme yapmayın. Bu tarz ödemeleri tanıdığınız kişi adına açılmış bir profilin de isteyebileceğini unutmayın. Örnek olarak kuzeniniz adıyla ve fotoğrafıyla yeni bir hesap açıp sizden para isteyebilirler. Bu durumda mutlaka profiline girip inceleyiniz fake hesap olduğunu anlarsınız.

Bunlarada Göz Atabilirsiniz?

Apple WatchOS Nedir?

Kondansatör Nedir?

Deep Web Nedir?

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları