Beni duyabiliyor musunuz? cümlesini duyduğunuzda cevap vermeden telefonu kapatın ve tanımadığınız numaralardan gelen çağrılara cevap vermeyin!

Yeni Dolandırıcılık Sistemi: Beni Duyabiliyor Musunuz?

     Teknolojinin bu denli hızlı gidişi durmaksızın devam ediyor fakat yararı olduğu kadar da zararları da gün geçtikçe çoğalıyor. Teknolojinin bize ne gibi zararı olur konusuna hiç girmek istemeyiz aslında anlat anlat bitmez ama son zamanlarda ki dolandırıcılık sisteminden kısaca söz edelim istedik. 

     Independent haber sitesinde yer alan haberde, geçen aylarda ABD'de gündeme çıkan telefon dolandırıcılığı şimdi de İngiltere'yi korkuttu. Türkiye'de de örneklerine rastlanmıştı fakat bu kadar organize bir suç örgütü görülmemişti. İngiltere'de yakalanan suç örgütünün gelişmiş teknolojiyi kullanarak kurbanlarını kandırmış ve milyonlarca lirasını almış. Bu dolandırıcılığın gelişerek diğer ülkelere de yayılmasından korkuluyor.

Dolandırıcılık Sistemi Nasıl İşliyor?

     Son olarak güne çıkan bu dolandırıcılık sistemi, aslına bakarsanız çok basit bir şekilde işliyor. Hiç ummadığınız bir gün telefonunuz yerel bir numara tarafından aranıyor (özellikle şüphe çekmemek için yerel numara) ve sizde açıyorsunuz. Karşı taraf size kendisini tanıtıyor ve herhangi bir şirket ismi söyleyip oradan aradığını söylüyor. Ardından küçük bir kelime oyunu yaparak size "Beni duyabiliyor musunuz?" diye soruyor. Size de tabi normal olarak "Evet" diyorsunuz.

     İşte tam da o anda tuzağa artık düşmüş oluyorsunuz. Çünkü sizin ağzınızdan çıkan "Evet" sözü kaydediliyor ve herhangi bir anlaşmaya onay vermiş oluyorsunuz ve ödeme yapmayı kabul etmiş sayılıyorsunuz. Online bir sözleşmede "Kabul ediyorum" kutucuğunu işaretlemiş gibi bir duruma düşüyorsunuz..

Bundan sonraki aşama tehdit..

     Bu türlü dolandırıcılığın hızla arttığına dikkat çeken yetkililerin söylediklerine göre, telefonda "Evet" dedikten sonra dolandırıcılar sizi aslında satın almadığınız bir hizmetin ve ya ürünün ödemesini almakla zorluyorlar. Eğer bu talebe karşı çıkarsanız, telefonda "Evet" dediğiniz için, hukuki işleme başvuracaklarını söyleyip sizi tehdit ediyorlar. 

     Bu tür yöntemi kullanan dolandırıcılar kredi kartını çaldıkları kişilerin sesini kaydetme yöntemiyle rahatça kartı kullanabiliyorlar. 


     Polisler vatandaşları, "Beni duyabiliyormusunuz?" cümlesini duyduğunuzda telefonu tek bir kelime dahi etmeden kapatmalarını ve ya tanımadıkları numaraların çağrılarına cevap vermemelerini söylüyor.

submit to reddit
Bumerang - Yazarkafe

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları