Yeterli Erişim İzniniz Yok Hatasının Çözümü!
Genellikle yüklediğiniz program, oyun vb. gibi uygulamaları bilgisayarınızdan kaldırırken karşılaştığınız bu hatanın sebebi kurduğunuz uygulamanın uninstaller dosyasının silinmiş veya hatalı olmasından kaynaklanmaktadır..

Uygulamayı kaldırmak için yeterli erişim izniniz yok. Lütfen sistem yöneticinize başvurun.

     Merhabalar arkadaşlar, öncelikle bu tür sorunların nedenini sizlere açıklayayım isterseniz. Yüklediğiniz herhangi bir uygulamayla işiniz bitti ve kaldırmak istiyorsunuz. Fakat karşınıza .... uygulamasını kaldırmak için yeterli erişim izniniz yok uyarısı çıktı ve bilgisayarınızdan kaldırmak istediğiniz bu programı silemiyorsunuz. Bunun başlıca nedenlerinden biri uygulamanın uninstaller dosyasının silinmiş olması veya zarar görmüş (virüs tarafından) olmasıdır. 


     Bu hatanın çözümünün iki türlü yolu vardır. Önce sizlere kolay olan yöntemi anlatayım...

1. Yol: Kaldırılmayan Programları Kaldırma!

     Bu hatanın çözümü için ilk olarak program kaldırma programlarını deneyebilirsiniz. Bu alanda sık olarak kullanılan programlar ; 

Revouninstaller, (İndirmek İçin Tıklayın)

İobit Uninstaller, (İndirmek İçin Tıklayın)

Unlocker, (İndirmek İçin Tıklayın) vb.’dir.


     Bu program kaldırmak için size yardımcı olacak programlar ücretlidir. Fakat sizlere verdiğimiz adreslerden belli bir deneme süreleriyle ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Zaten deneme süresince kullanmak işinizi kolaylıkla görmenize yetecektir. Önerdiğimiz bu programlar kaldırmak istediğiniz programı kolaylıkla bilgisayarınızdan kaldırmanıza yardımcı olacaktır.

     Eğer sorununuz halen çözülmediyse ikinci çözüm önerimizi deneyebilirsiniz...

2. Yol: Kaldırılmayan Programları Kaldırma!

     Eğer birinci yol ile kaldırmak istediğiniz programı kaldıramadıysanız ikinci yol olarak ilk yapacağınız işlem Görev Yöneticisini açmak ve kaldırmak istediğiniz programı Hizmetler Sekmesinde bulmanız. Daha sonra fareniz ile sağ tıklayıp seçtiğiniz programı Durdur demelisiniz. Sonraki işleminiz Kayıt Defteri Yöneticisinden silmek istediğiniz programın kayıtlarını silmeniz gerekmektedir.

     Kayıt defterini açmak için; Başlat'a tıkla >> Çalıştır'a tıkla >> Regedit yaz >> Tamam'a bas.

     Karşınıza çıkan ekrandan silmek istediğiniz programı bulun ve sağ tıklayarak silmeniz gerekiyor. Daha sonra Windows'un kurulu olduğu Yerel Diskinize girerek, Program Files'ten silmek istediğiniz programın klasörünü tamamen silmeniz gerekiyor. 

     Programı kaldırma işleminiz birinci yol ile olmazsa lütfen ikinci yol ile deneyiniz. Eğer herhangi bir sorun ile karşılaşırsanız yorum kısmından sorunlarınızı iletebilirsiniz..

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları