Barcelona Futbol Sistemi Hakkında Bilgiler
Dünya'nın en iyi takımı olarak gösterilen Barcelona takımı oynadığı futbol sistemi i1974'den bu yana gelmekte olan bir sistemdir.

Barcelona Futbolu

Barcelona Futbolu

Dünya'nın en iyi takımı olarak gösterilen Barcelona takımı oynadığı futbol sistemini ilk olarak Hollandalı Johann Cruyff tarafından 1974 Dünya Kupası'nda denenmiş olan " Total Futbol Sistemi " olarak bilinmektedir. Diziliş sistemi olarak 4-3-3olarak bilinen ve "tüm takımın beraber hücum ve bütün takımın savunma" mantığına göre hareket etmektedir. Bu sistem ile saha içerisindeki tüm oyuncuların bireysel yeteneklerini gösterebildiği ve alanın daraltıldığı bir sistemdir. Eski futbol sistemini alt üst eden bu strateji ile beraber her oyuncunun bölgesinde durarak sorumlu olduğu alanda tek pas oyunu ile oynanmaktadır. Barcelona futbolcusu olan Johann Cruyff futbolculuk kariyerine son verdikten sonra 1988'de Barcelona kulübüne hoca olarak başladıktan sonra Şampiyon Kulüpler Kupasını ilk defa 1992'de Barcelona kazanmıştır. Sistemi Cruyff zamanında işlese de daha sonra gelecek hocaların bu sistemi oynatabilmeleri o kadar kolay olmamıştır. 2003 yılında Hollandalı hoca Frank Rijkaard, Johann Cruyff'un keşfettiği bu sistemi tekrar deneyerek oturtmaya çalışmıştır. Barcelona alt yapı sorumlusu ve eski futbolsu olan Guardiola'nın Profesyonel takımın başına gelmesi ile beraber Barcelona takımı bir yılda 6 kupa kazanarak tarih yazmıştır.

İspanya'da ve dünyada El Clasico olarak bilinen Barcelona ve Real Madrid arasındaki ezeli rekabet olarak tanımlanmaktadır. Rekabeti özellikle İspanya'da yaşanan iç savaş yıllarında, Katalanlar ve Kastilyalılar arasında yaşanan gerilim sonucu boy göstermeye başlamıştır.

Barcelona diğer bir yandan ise sponsorluk alanında kuruluş tarihinden bu yana forma reklamı almamıştır. UNICEF ile 2006 yılında forma reklamı olarak beş yıllığına anlaşılmıştır. Barcelona kulübü anlaşma gereği hiçbir ücret almadan reklamsüresince gelirlerinin tümünün UNICEF 'e verilmesine karar verilmiştir. Kulüp bu anlaşmanın yanı sıra yıllık olarak 1.5 milyon euro bağış yapmıştır. Barcelona kulübü son olarak 2011 yılında Qatar Foundation ile reklam anlaşması imzalamıştır. Qatar Airways hava şirketi Barcelona kulübünün ulaşım konusunda sponsorudur.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları