Çocuklarda en çok görülen şikayetlerden birisi de ateş rahatsızlığıdır. Oldukça şikayet ettirici ve korkutucu konumdaki bir rahatsızlıktır.

Çocuklarda en çok görülen şikayetlerden birisi de ateş rahatsızlığıdır. Oldukça şikayet ettirici ve korkutucu konumdaki bir rahatsızlıktır. Çünkü anne-babalar çocuğunu bu şekilde görmek istemezler. Rahat ve huzurlu olmasını isterler. Ancak belirli sebepler nedeniye çocuğunuzda veya bebeğinizde ateş rahatsızlığı meydana gelebilmektedir. Bu rahatsızlığın sebebi genel olarak çevresindeki mikroorganizmalardır. Siz ne kadar temiz tutarsanız tutun, ne kadar koruyabilirseniz koruyun, yine de bu çeşitli virüsler vücudunda yer edebilmektedir. Her zaman bu ihtimal bulunmaktadır. Genellikle dışarıda oyun oynadıktan sonra eve gelen çocuğunuzda ateşlenme olabilir.

Bebeklerde Ateşlenme Olunca Doktora Gidilmeli Mi?

Bebeklerde Ateşlenme Olunca Doktora Gidilmeli Mi?

5 aylıktan küçük bir bebeğiniz varsa mutlaka doktorunuzdan bilgi almanız gerekmektedir. Çünkü tehlikeli bir durum oluşmuş olabilir. Ancak 6 ayın üstündeki bebeklerinizi kendiniz de ılık bez ile ateşini düşürmeye çalışabilirsiniz. Hemde birkaç damla ateş düşürücü şurup verebilirsiniz. Bebeğiniz varken mutlaka evinizde bebekler için ateş düşürücü şurup bulundurun. Ancak fazla vermek de kötü sonuçlar doğurabilir. Mutlaka 1 çay kaşığından fazla vermeyin. 2 yaşından büyük çocuğunuza ise yine bir tatlı kaşığı ateş düşürücü şurup verip uzanmasını sağlayın. Ilık bez ile ateşini düşürmeye çalışın. Gerek bebeklerde gerekse 3-5 yaşında çocuklarınızda bu yöntemleri uygulamanıza rağmen ateş düşmüyor ise mutlaka doktora gidiniz.

Çocuğunuzun Havale Geçirdiğini Nasıl Anlarsınız ?

Çocuğunuzun Havale Geçirdiğini Nasıl Anlarsınız ?

 Havale çok şiddetli ateş durumudur. Havale geçiren bir bebek veya çocuk gözlerini tavana doğru kitler. Ağzında kenetlenmeler oluşur kolay kolay açamazsınız, morardığını gözlemleyebilirsiniz. Bu tür durumlarda mutlaka en iyi yapılması gereken şey sakin olmaktır.Bu durumdaki çocuğunuzu kucağınıza alın, sakin bir biçimde başı yan ve sırtı size dönük konumda doktora gitmeniz önerilir. Ateşli havale ise zaten 15-20 dakika içerisinde kendiliğinden geçebilir. Ancak normal havale geçirmesi ihtimaline karşın mutlaka doktora gidiniz.

Havale geçiren çocuğunuza kolonya vs. koklatmaya kalkmayın. Suyun altına sokmaya çalışmak size zaman kaybı sağlayacaktır. Bu tür yöntemleri denemek yerine çocuğunuzu kucağınız alıp hastanaye gitmelisiniz. Çünkü bu yöntemler havaleye herhangi bir fayda sağlamayacaktır. Suyun çok az bir etkisi olabilir, ancak bu süre zarfı içerisinde doktora yetiştirmek daha etkili olacaktır.

Bu konularda dikkatinizi çekebilir?

Bebeklerde Hangi Masaj Yağları Kullanılmalıdır? (8 Etkili Bebek Yağı)

Çizgi Filmlerin Zararları Nelerdir, Çizgi Filmler Çocukları Nasıl Etkiler

submit to reddit
Bumerang - Yazarkafe

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları