Dolum Makinaları
Dolum makinası, çeşitli yoğunluktaki sıvı, toz, granül,taneli, adetli ve yoğun viskositeli ürünlerin istenilen kaplar içerisinedoldurulmasını sağlayan makina çeşitleridir.

Dolum Makinaları

Dolum makinası, çeşitli yoğunluktaki sıvı, toz, granül,taneli, adetli ve yoğun viskositeli ürünlerin istenilen kaplar içerisinedoldurulmasını sağlayan makina çeşitleridir. Dolum makinaları kendi içerisindeişlevlerine göre farklı çeşitlere ayrılmaktadır.Çuval dolum makinaları, granüldolum makinaları, krem ve macun dolum makinaları, sıvı dolum makinaları,terazili dolum makinaları ve toz dolum makinaları işlevi birbirinden farklıolan dolum makina modellerindendir. Bu makina çeşitleri dolum işlemigerçekleştirilecek olan ürüne göre ihtiyaç doğrultusunda tercih edilmektedir. Dolummakinalarının tüm modellerinde makinanın ürüne temas eden ve etmeyen tüm yüzeybölgeleri paslanmaz maddelerden üretilmektedir. Böylelikle ürün dolum işlemlerindeher zaman istenilen hijyen rahatlıkla sağlanabilmektedir.

Dolum makinalarının alt kategorisinde yer alan çuval dolummakinaları kendi içerisinde tam otomatik çuval dolum makinası ve yarı otomatikçuval dolum makinası olarak ikiye ayrılmaktadır. Çuval dolum makinaları ileakışkan tozların, granül ürünlerin, hassas taneli veya zedelenme riski yüksekolan ürünlerin farklı özelliklerdeki çuval kaplara doldurulması sağlanmaktadır.Çuval dolum makinaları gıda, tarım, kimya, kozmetik ve benzeri çok çeşitli işsektörlerinde kullanılabilmektedir. Renas çuval dolum makina modelleri, Krafttorbalara, tüm çuvallara, PE torbalara ve benzeri tüm ambalaj çeşitlerine dolumişlemi yapabilmektedir. Dolum makinaları içerisinde yer alan çuval dolummakinaları ile baharat, draje, toz deterjan, buğday ve benzeri çok çeşitliürünlerin dolum işlemleri yapılabilmektedir. Makina özelliğine göre farklılık gösterençuval dolum makinaları ile ortalama olarak dakikada 10-40 adet veya 10-80 adetçuval dolum işlemi yapılabilmektedir. Bir başka dolum makinası çeşidi olangranül dolum makinaları ile akışkanlığı yüksek olan toz ürünlerin, hassastaneli ve granül ürünlerin farklı ambalaj çeşitleri içerisine doldurulmaişlemleri yapılabilmektedir. Granül dolum makinaları özelliklerine göre tamotomatik granül dolum makinası ve yarı otomatik granül dolum makinası olarakkendi içerisinde ikiye ayrılmaktadır. Renas granül dolum makinaları ile tuz,toz şeker, kahve, baharat, fasulye, mercimek gibi bakliyatların, fındık vefıstık gibi kuruyemişlerin ve daha birçok farklı ürünün dolum işlemlerirahatlıkla yapılabilmektedir. Granül dolum makinaları yüksek hassasiyet ileçalışma prensibine sahip olduğundan, dolum işlemlerinde hata payı minimumaindirilerek, ürün kayıpları engellenmektedir. Granül dolum makinalarıiçerisinde tek kefeli ve çift kefeli granül dolum makine modelleribulunmaktadır. Her bir makinanın paketleme işlemlerinde yaptığı dolum gramajıfarklılık göstermektedir. Kimi makina modelleri 150gr ile 5kg aralığında üründolumu yaparken, bazı makinalar 25gr ile 1000gr aralığında dolum işlemigerçekleştirmektedir.

Dolum makinalarının alt modellerinden olan krem ve macundolum makinası ile orta ve yüksek yoğunluktaki sıvı ürünlerin, istenilen gramajölçülerinde krem ve tüp kapların içerisine doldurulması sağlanmaktadır. Bumakina modelinin, tam otomatik krem ve macun dolum makinası, yarı otomatik kremve macun dolum makinası olarak iki farklı alt çeşidi bulunmaktadır.Krem vemacun dolum makinaları ile bal, reçel, araba cilası, şampuan, krem ve benzeritürdeki ürünlerin dolum işlemleri yapılabilmektedir. Bu ürünleri bu makinaçeşitleri ile tüplerin, cam şişelerin, kavanozların, bidon ve varil gibi farklıyapıdaki kapların içerisine doldurulması sağlanabilmektedir. Krem ve macundolum makinalarında yer alan kontrol panelleri sayesinde dolum hızı ve dolummiktar oranları ürüne göre rahatlıkla ayarlanabilmektedir. Krem ve macun dolummakinalarını oluşturan tüm materyaller paslanmaz çelik malzemedenüretilmektedir. Krem ve macun dolum makinaları model ve özelliklerine göredakikada 30, 35 adet dolum işlemi yapabilmektedir. Ayrıca yine makina modelinegöre krem ve macun dolum makinalarının doldurma kapasiteleri 0-50ml, 10-200 ml,100-1000 ml, 500-5000 mlgibi çok geniş yelpazede değişiklik göstermektedir. Dolummakinaları içerisinde yer almakta olan bir başka makina modeli ise sıvı dolummakinalarıdır. Sıvı dolum makinaları ile akışkan ya da yoğun sıvılarınistenilen miktarlarda ürüne ait kaplar içerisine doldurulması sağlanmaktadır.Sıvı dolum makinaları gıda, kozmetik, kimya, ilaç ve benzeri çok çeşitli işsektörlerinde kullanılabilmektedir. Sıvı dolum makinaları ile şişe, bidon, kutuve benzeri farklı kapların içerisine dolum işlemi yapılabilmektedir. Birçokfarklı modeli bulunan sıvı dolum makinaları kendi içerisinde tam otomatik sıvıdolum makinası, yarı otomatik sıvı dolum makinası ve elektrikli sıvı dolummakinası olarak üçe ayrılmaktadır. Genel olarak tüm sıvı dolum makinalarıbenzer özellikler içermektedir. Aralarındaki farklar ise dolum yapabildiklerikapların miligram özellikleridir. Sıvı dolum makinaları ile içme suyu, meyvesuyu, şalgam, süt, ayran, Ayçiçek yağı, şampuan, masaj yağı ve benzeri çokçeşitli sıvıların dolum işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Sıvı dolummakinaları, doldurabilme kapasiteleri bakımından 1-35ml, 50-500ml, 200-2750ml,50-800ml gibi oldukça farklı ve geniş aralıklarda dolum işlemigerçekleştirebilmektedir.

Terazili dolum makinaları da dolum makinaları altkategorisinde yer alan modellerden biridir. Terazili dolum makinaları ile hassasdolum işlemleri yapılmaktadır. Akışkan tozların, granüllerin, taneli ve hassastaneli ürünlerin, kapsüllerin, tabletlerin, çivi, cıvata ve benzeri çok çeşitliürünlerin dolum işlemleri terazili dolum makinaları ile yapılabilmektedir. Terazilidolum makinaları kendi içerisinde tam otomatik terazili dolum makinası ve yarıotomatik terazili dolum makinası olarak ikiye ayrılmaktadır. Terazili dolummakinalarının tamamı paslanmaz malzemelerden üretilmektedir. Yüksek hassasiyetprensibine dayalı çalışma sisteminde olan terazili dolum makinaları ile üründolumlarında hata payı en aza düşürülmektedir. İstenilen ürünler, istenilenölçülerde rahatlıkla kapların içerisine doldurulabilmektedir. Terazili dolummakinaları ile dolum işlemi yapılabilecek ürün çeşitliliği oldukça fazladır.Bulgur, fıstık, karabiber, bocuk, pudra şekeri, toz deterjanlar, kahve, hayvanyemleri, gübre gibi ürünler bu makinalar ile dolumu gerçekleştirilen bir kısımüründür. Daha birçok türde ve çeşitte ürünün istenilen ölçülerde hassasdolumları terazili dolum makinaları ile yapılabilmektedir. Dolum makinalarıarasında yer alan bir başka makina modeli ise toz dolum makinalarıdır. Tozdolum makinaları sayesinde yüksek ve düşük seviyeli tüm toz ürünlerin dolumişlemleri istenilen ölçülere uygun bir şekilde yapılabilmektedir. Toz dolummakinaları kendi içerisinde tam otomatik toz dolum makinası ve yarı otomatiktoz dolum makinası olarak ikiye ayrılmaktadır. Toz dolum makinaları deterjan,tarım, kozmetik, kimya, gıda, ilaç gibi oldukça geniş yelpazede farklı işsektörlerinde kullanılabilmektedir. Toz dolum makinaları ile pudra, un, şeker,tuz, kına, baharat, toz boya ve benzeri çeşitli ürünlerin dolum işlemlerigerçekleştirilebilmektedir. Toz yapıdaki ürünleri toz dolum makinaları ile camve plastik şişe, bidon, kutu ve daha farklı birçok kap içerisine doldurmakmümkündür. Toz dolum işlemlerinde ürün akış hızını ve miktarını ayarlamakoldukça kolaydır. Toz dolum makinalarının ürün ile temas eden ve etmeyen tümyüzey bölgeleri paslanmaz malzemelerden üretilmektedir. Bu sayede ürün dolumişlemlerinde her zaman istenilen hijyen sağlanabilmektedir. Toz dolummakinaları modellerine göre ve özelliklerine göre 10-100gr, 50-200gr gibifarklı ölçü aralıklarda doldurma işlemi gerçekleştirebilmektedir. Toz dolummakinaları içerisinde aynı zamanda terazili toz dolum makinaları ve vidalı tozdolum makinaları da yer almaktadır. Toz dolum makinaları kolay kullanımlı birkontrol paneline sahiptir. bu kontrol paneli sayesinde kullanıcılar tümayarlamaları rahatlık yapabilmektedir. Toz dolum makinalarının dolum yapanbölgeleri rahatlıkla sökülebilmekte ve kolayca temizlenebilmektedir.

Sıvı, toz, granül, taneli, adetli ve yoğun viskositeliürünlerin istenilen ölçülerde, istenilen kap içerisine rahatlıkla koyulmasınısağlayan dolum makinaları ile iş kapasiteniz artarken, zamandan tasarrufedeceksiniz. Ürün dolum işlemlerinizi kolaylaştıracak olan, yukarıda bahsedilendolum makinası modellerini uygun fiyatlar ve taksit seçenekleri ile RenasMakina’dan satın alabilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları