Evli olan çiftler arasında sık sık gözlemlenen ve evliliklerin bozulmasına bile neden olabilen sebepler içerisinde yer alan kadınlarda cinsel isteksizlik, sanılanın aksine tedavi edildiği sürece değiştirilebilen olgular içerisinde yer alıyor.

Evli olan çiftler arasında sık sık gözlemlenen ve evliliklerin bozulmasına bile neden olabilen sebepler içerisinde yer alan kadınlarda cinsel isteksizlik, sanılanın aksine tedavi edildiği sürece değiştirilebilen olgular içerisinde yer alıyor. Cinsel isteksizliğin birçok nedeni olsa bile en yaygın cinsel isteksizlik problemlerinin psikolojik sonuçlara bağlı olarak görüldüğünü söyleyebiliriz.

Kadınlarda cinsel isteksizlik sorunu, özellikle doğu kültürlerinde yaygın olarak gözlemleniyor. Doğu ülkelerinde cinselliğin küçük yaşlarda bayanlara kötü ve ahlaksız bir eylem olarak öğretilmesi, gençlerin hafızasına kazanarak, ilerleyen yaşlarda cinselliğe dair ciddi problemler yaşamasına sebep olabiliyor. Bunun yanı sıra erkeklerin kızlara göre cinsellikte daha serbest olması, cinsel yaşamı olan bayanlara yanlış gözle bakılması da cinsel isteksizliği tetikleyen sebepler içerisinde yer alıyor.

Bazen bayanlarda cinsel isteksizliğinin nedenlerinin birden çok olduğunu da söyleyebiliriz. İyi gitmeyen bir evlilik, eşinden beklediği ilgiyi görememe, depresyon vb. sebeplerin bir arada bulunması da kadınların cinsel yaşamlarında partnerlerine karşı soğukluk hissetmelerine davetiye çıkarıyor.

Kadınlarda cinsel isteksizlik sebeplerini şu şekilde gruplandırabiliriz

1) Psikolojik nedenler

Daha önce herhangi bir tacize maruz kalma, aşırı stresli bir karaktere sahip olma, eşler arasında sürekli yaşanan çatışmalar, cinsel travmalar, bıkkınlık hissi, cinsel yaşama dair geçmişte olumsuz anıları unutmama, aileden sevilen birinin vefatı, kendi vücudunu yeterince beğenmeme gibi sebepleri psikolojik nedenler kategorisinde değerlendirebiliriz.

2) Fiziksel faktörler

Uzun süredir düzenli bir cinsel yaşamın olmaması, kullanılan bazı ilaçlar, karaciğer ve kalp yetmezliği gibi önemli rahatsızlıklar, şeker hastalığı vb. kronik hastalıklar, hormonal dengesizlikler, rahim ağzı hastalıkları, yaşlanma ve menopoz gibi fiziksel faktörler de kadınların ister istemez cinsel isteksizlik yaşamasının arkasında yer alan nedenlerden sadece birkaçı olarak karşımıza çıkıyor.

Cinsel İsteksizlik Tedavisi

Tedavi yöntemlerine başlamadan önce cinsel isteksizliğinin nedenin tespit edilmesi ve ardından tedaviye başlanması gerekiyor. Şayet cinsel isteksizlik nedeni çiftler arasında anlaşmazlığa bağlı psikolojik bir neden ise çiftlerin aile terapisine yönlendirilmesi zorunluluğu ortaya çıkıyor.

Fiziksel olarak herhangi bir organik rahatsızlığı söz konusu olmayan kişilerde cinsel isteksizlik nedeninin psikolojik faktörlere bağlı olduğunu söyleyebiliriz. Psikolojik nedenli cinsel isteksizlik vakalarında aile terapisinin yanı sıra cinsel terapi alınabilir ve cinsel isteksizlik, birtakım cinsel ve bedensel egzersizler ile giderilmeye çalışılabilir.

İlaç tedavisi:

Terapilere ek olarak doktorlar tarafından ilaç tedavisi uygulanarak da ile de bayanlarda cinsel isteğin tekrar uyarılması sağlanılabilir. Bu amaçla en çok hastaya önerilen ilaçların feromonlar, viagra ve antidepresan haplar olduğunu söyleyebiliriz.

En Sık Karşılaşılan Cinsel İsteksizlik Belirtileri

Cinsel birleşime karşı ilginin azalması

Cinsellikle ilgili hayal kurmama

Eşin cinsel birleşim tekliflerine karşı ilgisiz davranma ya da isteği reddetme

Cinsellikten nefret etme, cinselliği ahlaksızlık olarak görme

Bu ve benzeri durumlarla karşılaşan bayanlara en yakın süre içerisinde uzman yardımı almalarını tavsiye ediyoruz.

submit to reddit
Parodik İçerik Paylaşım Platformu

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları